Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Z Knolskej čistinky

Diskusná téma K fotke: Z Knolskej čistinky

Pri stúpaní úzkym chodníčkom cez hustý smrekový les som bol až do posledných sekúnd v napätí či a čo z vrcholu uvidím. Nakoniec som sa ocitol na krásnej malej čistinke s výhľadom len na Kráľovu hoľu. No po prekvapujúcom nájdení malej skalky sa výhľad rozšíril aj o zasnežené Tatry a hneď som bol spokojnejší. Možno pre väčšinu ľudí je toto slabý výhľad, ale toto miestečko má napriek tomu špecifické genius loci.

Daulagiri

Tidoj na Knolu sa určite vyplatí ísť, nabudúce to dajte :-)

Peter Miler

Krásne miestečko a duchovia miesta sa tu určite s radosťou preháňajú...

Tidoj

Až mi srdce zviera nostalgiou. Na mojom prvom školskom turistickom predĺženom víkende v Dedinkách sme si v nedeľu, do odchodu vlaku, mohli urobiť individ. program. Ja som sa stále ťahal na Veľkú Knolu, lebo na mape bola zaznačená vyhliadka. A vedúci že nech furt nevymýšľam, že na Knoli nič nie je a že nech tam nechodím sám. Namotal som ďalších dvoch maniakov. Ráno nebolo bohvieaké a my, v takom istom napätí ako ty, sme prišli až po prvé rúbaniská nad sedlom Čertova hlava (teda pod Haniskovou). Tam sme sa skryli pred studeným vetrom v prvom poľovníckom posede, odfotili sme sa a vzdali sme tú Knolu pre "únavu z neistého výsledku". Cez Hýle sme sa dostali späť do Dediniek, ale neľutoval som, vietor ustal, vzduch sa zohrial a neskorým septembrovým slnkom zaliate geravské lúky a posedenie (poležanie) na nich boli ako v raji.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky