Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Z Dolian do Častej

Diskusná téma K fotke: Z Dolian do Častej

Pohľad z bočnej cesty medzi obcami Doľany a Častá. Netreba ísť aspoň po hlavnej ceste, samozrejme tento úsek nie je vyznačený, kto to nepozná má smolu. Oblasť je známa vinohradníctvom, čo dokumentujú početné vinohrady. Dnešná rýchla trasa viedla z Dobrej Vody domov, prvý krát som išiel komplet východným podmalokarpatským cestným ťahom Smolenice-Pezinok. Neobľubujem túto stranu, na "záhorskom podhorí" sa cítim lepšie :) Pre zaujímavosť pridávam aj trasu zo soboty, opäť čo najrýchlejší presun, na D.Vodu. Neplánovaný úsek z Devínskej k Mohyle na Bradlo sa mi podarilo spraviť za 3:17 čistej jazdy, do budúcnosti by sa to hádam dalo aj pod tri hodiny :) Po ceste tam som v okolí Perneka a Podhradia stretol tri početné rakúske cykloskupiny. Trasa v mape http://mapy.hiking.sk/?trasa=747T3

Vladvlad

A keď sa k tomu pridajú lesné a asfaltové cesty vo vojenských lesoch, kde stretnúť niekoho je skôr výnimka, je to o to krajšie.
Úseky od Lozorna po Jablonicu som absolvoval nespočetne krát, často krát po tme, v noci, mne sa to tam páči. Výhľad na Malé Karpaty z tejto strany mám rád, s každou obcou po trase mám príjemné spomienky, z každej sa dá ísť smer les a do kopcov.

Dzakomoo

mas pravdu s tou zahorskou stranou. bol som sa povozit od Bukovej po Kuchynu a je to tam ozaj kludnejsie.

Kryptajuliett

Ja som sa vynoril z lesa Lindava tesne pred Častou a do tych Dolian by mi tam ten usek krasne logicky zapadol. Dokonca je to aj skratka.

Zdenči

Ja som si dal včera tiež prvú tohtoročnú bicyklovačku cez vinice v okolí Modry a Šenkvíc...stále sa pýtam, prečo to tu nemôže fungovať tak, ako na Južnej Morave? Cyklochodníky cez vinohrady, mimo rušnú dopravu. Aj u nás by to šlo, len treba chcieť. Potom by sa možno aj tie peniaze našli.

Vladvlad

To je subjektívne :)
Na Záhorí je väčší kľud, toto tu, od BA po takú Častú vnímam ako príliš mestské. Keďže sú tu dve mestá (PK a Modra) a ich okolie+ to čo k mestám patrí (veľa ľudí, hluk, autá,...), neviem možno som tomu neprišiel stále na chuť :)
Ale nemyslím to v zlom.

Tak to som rád, že info pod fotkou pomohla. Je to síce len krátky úsek, ale poteší. Možností, čo by sa tu dalo spraviť pre cyklistov (cesty, značenie,...), je veľa, ale na to treba nie peniaze, ale chuť a vôlu.

Dzakomoo

mna by vazne zaujimalo, preco neoblubujes tuto stranu MK? kvoli kvalite ciest alebo je tu nebodaj zle vinko?? :)

Kryptajuliett

Ja som dnes isiel opacne, z Castej do Dolian, samozrejme som to nepoznal a siel som po hlavnej ceste :) (dalej na Zabite-Majdan a Jahodnik)
Nabuduce skusim tuto alternativu

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky