Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Cez Považský Inovec

Diskusná téma K fotke: Cez Považský Inovec

Pohľad nedaleko kóty Ostrý vrch (910m), na červenej značke. Už aj tu lesy v najvyšších polohách "chytajú" zelenú farbu. Všetko je tu suché, žiadne blato. Dnešná trasa bola celkovo zaujímavá, začiatok v Topoľčanoch, z nich do Tr.Jastrabia-asfaltkou na Inovec (tou som ešte nešiel) a následne, okrem úseku cez Prielačinu, stále po červenej na Bezovec. Koniec bol v Piešťanoch. Neplánoval som hrebeňovku, ale dalo by sa to potiahnuť aj ďalej, les bol vhodný. Toho som sa popravde obával, keďže som netušil ako bude. Jediný sneh, pár cm, bol vedľa asfaltky nad Inoveckou chatou. Teplota bola okolo 19°C, oblačno, čiže celkom fajn. V Piešťanoch potom 25°C. Mám rád Považský Inovec. Trasa na inšpiráciu v mape http://mapy.hiking.sk/?trasa=r6qny

Kryptajuliett

Tak to je pre mna nieco ako vyzva, vzhladom na to ze byvam v Hlohovci, kde sa Povazsky Inovec akoby zacina a este nikdy som to takto pekne na bicykli nepresiel. Pesi sice ano, ale na bicykli maximalne tak po sedlo Havran. Ta prelozena znacka bol velmi pekny usek, velka luka uprostred lesa pretata ceresnovou alejou cez ktoru znacka viedla. (K bulatovej poznamke co ma zaujalo, tiez mam bike znacky Amulet, ale nie trekovy ale standartny mtb)

Daulagiri

Tak raz sa určite pôjdem prejsť do týchto končín, už len zo zvedavosti ako to tam vyzerá.

Vladvlad

Martin: myslím, že sa oplatí sem ísť pozrieť. Nie je tu síce nič také oslnivé, ale kto nemá prehnané očakávania, bude spokojný.

Igor: pekne pekne a rešpekt :)
Asfaltka bola vcelku fajn, po chatu maximálne stúpanie 7-8%, od chaty hore k vrcholu to bolo ku koncu stabilných 13-14%.

tidoj: mne sa to práveže v lete (keď som to išiel celé) zdalo fajn. Výšlap po červenej na Inovec bola rozcvička a následne tieto hrebeňové časti. Mne sa páčili, výhľady smer Nové Mesto, Salašky, Javorina. Okolie Bezovca (lúky) sa mi tiež páčilo. Nabudúce keď to pôjdem, chcem vystihnúť dobrú dohľadnosť a mať tak pekný výhľad buď z P.Javoriny alebo Marhátu.

O tej "kauze" so značkou za Havranom sa popísalo, bolo to aj vo večerných správach, je to tam súkromné, značka musela byť preložená, viď: pnky.sk/…/turisticku-trasu-z-… a pnky.sk/…/turisti-vyznacili-n…

Tidoj

Pre mňa hrebeňovka Inovca celkom určite áno, ale iba raz - pre spoznanie úplne stačí. (Ja som išiel samozrejme pešo a na tri krát.) Oveľa zaujímavejšie miesta sú mimo hrebeňa. A navyše, mne to pešo pripadalo strašne dlhé a nudné. Najmä od Inovca po Bezovec.
Neviem, či "hrebeňovka od Hlohovca" nemôže byť problém, niekde som čítal, sa mi zdá, že práve na červenej (tuším niekde južne od sedla Havran) má nejaký maniak zase svoje výsostné kúpené územie. Ale naozaj si nepamätám, či je to popri ceste alebo priamo na TZT (teda treba neplánovane obchádzať), alebo či sa mi to nesnívalo. Snáď to vie niekto potvrdiť a spresniť alebo vyvrátiť.
(Od Trenčína po Mníchovu Lehotu to podľa mňa bol zvyšok hrebeňovky Strážovských vrchov.)

Daulagiri

Vladimír, reagoval som okrem iného aj preto, že o hrebeňovke P. Inovca som už dávnejšie uvažoval, len zatiaľ sa ešte nedostala do užšieho výberu. A táto fotka mi tieto plány pripomenula. Vyzerá to tam zaujímavo.

Bulat

heh Vlado, pripomenul si mi moje cyklistické obdobie- práve Považský Inovec bolo prvé pohorie, ktorého hlavný hrebeň som kedysi zdolal od Trenčína po Hlohovec na starom treku značky Amulet :-) ... mimochodom výšľap asfaltkou hore na Inovec nemá svojou dĺžkou a prevýšením na západnom Slovensku obdobu :-)

Vladvlad

Vďaka Martin. Rád som sem išiel. V podstate hrebeňovka do Hlohovca by nebola žiadny problém, ale ešte je len apríl, času dosť :)

nsvetozarov: vďaka za názor. Tebe špatí, inému sa hodí. Je to uhol pohľadu. Pre mňa by to bola ináč bezvýznamná nudná fotka. Takto dostáva ďalší rozmer a aj informačnú hodnotu.

Nsvetozarov

Súhlasím :-D, len ten bicykel mi to tam trochu špatí :-(

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok