Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Párnica – Osnica – Stoh – Kraľovany

Zdenči

Konečne som sa dostal k tomuto článku. Príjemné čítanie. veru, ty si mal ešte asi málo snehu po tom pľahočení sa v apríli. Chlopi, na najbližší víkend by niekto mohol nejaký sneh nachystať :-) Teraz by sme sa radi v ňom schladili

Ran

vďaka za radu, Peter. určite si to budem pamätať:)
ten zostup do Kraľovian je ozaj trochu krkolomný. najmä keď do toho "zahrá" aj počasie.

Peter Miler

Rado! Anciáša tvojho! Tak tebe sa cnelo za tou šialene dlhou zimou? :-))) Čo sa už nepamätáš :-))
Každopádne vďaka za pekný článok - tam to nemám prechodené a prudko ma to tam už dlho láka. A s tým Šípom - to je zaujímavé. Ináč, na ruky bacha, to radšej spadni na riť :-)) Daco ci povim : jak sebe polameš prsty, ta sebe aňi totu ric ňeutreš. Aľe jak dzigňeš na ric, ta i s boľavu ricu še furt vysereš bez probľemoch... :-)))

Daulagiri

Toto sú krásne končiny, ktoré som spoznával pár rokov dozadu.

PaliT

Pekné čítanie!
A pobavilo ma aj zistenie, že spomínaná kamarátka - psychologička asi nenávidí svoj ZADOK...

Bazin

pekne citanie a aj dobre stupanie/klesanie a dlzka.

FunTTomas

Zostup zo Žobráka do Kraľovian rozbitou a vymytou strmou (po spádnici) lesnou cestou patrí medzi menej príjemné. Kto má problémy s kolenami, rozhodne tadiaľ neodporúčam zostup. Veľmi pekným miestom po trase je machová studnička pri zvážnici.

Honza286

Možná by nebylo od věci uvést v článku i místy špatzné značení - jednak na loukách nad Párnicí, tak pak i za Žobrákem (až do sedla pod Stohom) - za hezkého počasí člověk tuší kam má tak zhruba jít díky občasným výhledům, za mlhy to bude ovšem velký problém. Loni v létě jsem šel tuto trasu opačně, na Stohu vichřice, na Osnici už to bylo o 90 % lepší. Za mokra je nejhorší sestup z Osnice na Strungový príslop (úzký serpentinový chodníček mezi lány medvědího česneku) a klasicky sestup ze Stohu na Medziholie (tam je ale bahno snad vždy). Tuhle trasu mohu ale jen doporučit, až na úsek ze Stohu na Medziholie člověk na 99 % takřka nikoho nepotká (možná tak medvěda).

Adina

Na Osnicu by som rada z Lúčivnej... Výstup musí byť s krásnymi výhľadmi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov