Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Hlbocký vodopád a jeho účinky

Diskusná téma K fotke: Hlbocký vodopád a jeho účinky

Poviem niečo o liečivej sile vodopádov. Prečo sa cítime pri nich tak skvele? Je to preto, že pri vodopáde sa nachádza najčistejší vzduch. Hovorí sa mu ionizovaný vzduch alebo ionizovaný kyslík. Vzniká trieštením vody, kedy tzv. Lenardovým efektom je odtrhávaná časť molekuly vody nesúca prebytok elektrónov. O tieto elektróny sú obohatené ióny vzduchu, čím sa formujú záporné ióny. Takto záporne nabité ióny majú priamy pozitívny vplyv na vegetatívny nervový systém človeka, čo v praxi znamená reguláciu nášho dýchania, trávenia, látkovej premeny atď. Pre porovnanie kladne nabité ióny bývajú v mestských bytoch, kde je koncentrácia záporných iónov veľmi nízka. V zle vetraných a uzavretých miestnostiach, s klimatizáciou, kde sa používajú laserové tlačiarne a kopírovacie stroje, s kladne nabitou obrazovkou monitora počítača, tam je kladných iónov dostatok.... Preto ten, kto si chce prečistiť pľúca, nech ide do hôr, borovicového lesa, či sem k vodopádu a vyskúša si terapiu ionizovaným kyslíkom.

Aďo.4

kým ešte netasíte po sebe kolty,tak je to OK..Fotke to neuškodilo,ale nebol som si istý,či je to hore fotograf,tak preto ten dotaz..

Samuraj

Aďo, niekedy sa stane, že na seba namierime canon. V tomto prípade to bolo také neplánované, spontánne. Myslím, že to fotke neuškodilo, človek si vie aspoň lepšie predstaviť výšku tohto krásneho vodopádu :)

Samuraj

Ďakujem Vám za milé príspevky. Takéto hodnotenia môžem :)))

Meky

Super popis a ozaj parádny záber.

Tanka

dobre vediet, odteraz chodim uz len k vodopadom :)))

Aďo.4

veľmi pekný a náučný popis. Fotíte jeden druhého?

Samuraj

nezavadzia, ten práveže fotku vhodne dopĺňa :)

Dzakomoo

vodopády zbožňujem odjakživa, a teraz už konečne chápem prečo. a hore nad vodopádom v zábere zavadzia nejaký človek ... :)

Zdenči

tak už viem, prečo sa v robote v kancli tak zle cítim :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky