Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Kameňolom Sološnica

Diskusná téma K fotke: Kameňolom Sološnica

Pár desiatok metrov od vrchola kopca Veľký Peterklin (587m) sa nachádza tento kameňolom. Patrí spoločnosti Alas, ťaží sa tu vyvretá hornina melafýr, podobne ako v neďalekom kameňolome Lošonec. Výhľad z najvyššej terasy je zaujímavý. Najbezpečnejšie sa sem ide keď sa neťaží a nejazdia tu autá. Tak to bolo dnes. Prišiel som sem dobrou kamienkovou cestou od asfaltky z Baďure. Turistom sa sem najľahšie ide priamo z vrcholu Peterklina, krížom cez les. Naľavo vidieť väčší kameňolom Vajarská. Dnes som si teda spravil ďalšiu čiarku v zozname navštívených zaujímavých MK lokalít :) Dnešná trasa viedla cez Záhorie, sem to bol len "odskok", prešiel som si konečne prepojenie Sološnice na lesnú cestu Studienka-P.Podhradie a prvý krát som tiež konečne navštívil obce Závod a Malé Leváre. Ako už stále poslednú dobu, fúkal vietor a nebolo príliš teplo. Trasa v mape http://mapy.hiking.sk/?trasa=0ti9i

Vladvlad

Trochu poznám Matúš.
V tejto oblasti som bol len dvakrát, minulý rok mapy.hiking.sk/?trasa=HfYGR a tento rok mapy.hiking.sk/?trasa=d3CSy Zaujalo ma tam množstvo asfaltových, poľných a lesných ciest, žiadne zákazy vjazdu bicyklom, príjemný zvlnený terén. A neokukané "cudzokrajné" lokality :)
Pri týchto mojich dvoch návštevách som nemal naplánovú presnú trasu, len som išiel kadiaľ sa mi páčilo. Pekné to tam majú, veľký rozdiel oproti slovenskej strane, zo všetkých hľadísk.

Zaujímavým faktom môže byť aj to, že je škoda chýbajúceho kvalitného prepojenia medzi Rakúskom a našim Záhorím cez rieku Morava. Jediný most je v Moravskom Jáne, kompa v Záhorskej Vsi je "ďaleko" a je závislá od výšky hladiny, rovnako sa mi nepáči 1E suma za prepravu, je to podľa mňa neadekvátne.
Kedysi bol most aj medzi obcou Gajary a Durnkrutom, tam by bol aj v súčasnosti potenciál. Ale u nás treba 20 rokov plánovať a následne (neskoro) postaviť jednu mega stavbu za 100 miliónov korún. Tá suma sa mohla rozčleniť na viac menších stavieb=mostov, úžitok by bol väčší.

A teda aby to nebolo len o Rakúsku, pri fotke o Sološnici :) , bolo tu fajn, síce nebudem nikoho nabádať aby sem išiel, ale výhľad ma zaujal.

Vladvlad

:)
Bez fotáku na bicykel? no toto :) Nevadí, veď bude ešte podobná dohľadnosť. Ja osobne tiež čakám na zaujímavú dohľadnosť. Minule hiking.sk/…/zahorie-za_kaplnk… som napríklad ľutoval, že som si nezobral ultrazúm FZ18 ale LX5, keďže ako spomínam v popise, dalo sa celkom dobre vidieť doďaleka. Osobne ma zaujal pohľad na Veľkú Javorinu, ale na fotke z LX5 je veľmi slabo vidieť. Má malé priblíženie.
Myslím, že odtiaľ bola vidieť aj Mohyla na Bradle, ale opäť, z fotky si to musí človek domyslieť a doma skontrolovať napríklad na udeuschle.de/Panoramen.html alebo heywhatsthat.com/

Vďaka za príspevok Matúš.

MatusM

Ale aj táto fotka je zaujímavá, ako obvykle aj vďaka skvelému popisu.

MatusM

Škoda. Nechodím už často do galérie a po dnešnej večernej cyklotúričke bez foťáku som sem prišiel vyslovene "na Vlada" :-) Na večer sa totiž vyrobila fantastická viditeľnosť, na toto ročné obdobie. Krásne bolo vidno Inovce, Tribeč, .. ľutoval som ten foťák doma :(

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky