Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Zo svahu Peterklina

Diskusná téma K fotke: Zo svahu Peterklina

Tento výhľad je možné vidieť pri ceste na kopec Veľký Peterklin (587m) zo Sološnice. Samotný vrchol neposkytuje žiadny výhľad, jedine ak sa človek vyštverá na "rozhľadňu". To ale nie je pre každého samozrejmosť, takže na tomto mieste si môže vrcholový rozhľadňový výhľad vychutnať, keďže ten je skoro podobný. Na fotke teda dominuje Vápenná (752m) so skalami Malej Vápennej, na pozadí Pohanská s Plaveckým hradom. Fotka je síce staršia, ale v týchto upršaných dňoch je výhľad určite veľmi podobný.

Vladvlad

Adina: odpovedám až teraz. Trasa zo Sološnice mapy.hiking.sk/?trasa=vcPxm prejde sa po jednej lesnej ceste a druhá sa križuje. Od nej vedie na vrchol akoby chodník a práve na ňom je tento výhľad. Neskôr sa pridá aj neoficiálne značenie (červenobiela pásová značka).
Ako píšem v popise, práve tadiaľto je to zaujímavé aj pre tých, čo nechcú ísť na rozhľadňu, výhľad je zaujímavý.

Adina

my sme týmto pohľadom určite na Petrklín nešli. Dosť sme blúdili, kým sme sa ku vyhliadkovej veži dostali. Môžeš dat trasu ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky