Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Slovinsko - Debela Peč

Diskusná téma K článku: Slovinsko - Debela Peč

Zrejme prevažná väčšina našincov, ktorá sa vyberie obdivovať krásy slovinských Júlskych Álp, si to namieri rovno na Triglav (2864m), najvyšší vrch pohoria. Výstup naň určite stojí za to, avšak jeho zdolanie pohodlným tempom si vyžaduje aspoň 2 dni. Pre tých, ktorí toľko času nemajú a naháňať sa nechcú, existuje veľmi príjemná náhrada - najvýchodnejšia dvojtisícovka Júlskych Álp: Debela Peč (2014 m).

Eskimo

MisoM: vďaka!

ripo: veru, tie krkavce boli také pochudnuté, že sa až začali podobať na kavky :-) Ešteže sme im dali toho syra!

Ripo

to sa naozaj skôr podobá na kavku .... )) Na krkavca je trochu pochudnutý

MisoM

takze detailne makro krkavca bolo nahradene za fotografiu z vacsej vzdialenosti. Myslim ze uz z blizka ste si ho vypozerali dost :)

Eskimo

Eric:
možno to naozaj boli kavky, neviem. Bolo by sa treba spýtať nejakého ornitológa :-) A k tej horalke - ak je to pravda, tak tie naše "krkavky" potom boli ešte vcelku slušné...

Eric

Super clanok aj fotky. K tym krkavcom, neviem ci nemyslis kavky, tie sa potuluju po vrcholoch Alp skoro vsade, kludne ich stretnes aj v nadmorskej vyske nad 3000 metrov akedze su zvyknute, ze turisti/horolezci si daju na vrchole vzdy nejaku dobrotku, tak su coraz drzejsie. kamosovi sa tak stalo, ze jedna mu vychmatla horalku priamo z ruky :))))

Lubo

Eskimo, mali sme poznacene, ze to treba vymenit, no akosi sa na to pozabudlo. Napravime to co najskor.

Eskimo

ripo:
ten obrázok sa pri uploade článku nenahral správne - posielal som ho potom dodatočne e-mailom, ale zrejme sa niekde stratil... teda odpoveď na Tvoju otázku: nie, nie je to detailné makro na krkavca :-D

Ripo

Obrázok "Obed s krkavcami" je trochu tmavý ...) Alebo, žeby detailné makro na krkavca ??? ))

Adushka

Eskimo:

Hej, to mi doslo :) Tak som rada, ze sa ti hodilo tych par mojich rad. A veru ja som si ljubljansku hmlu uzila poriadne :) aj mi obcas ten zivot tam chyba :)

Eskimo

Adushka:
prvopočiatky daného výletu sú vlastne niekde tu: hiking.sk/…/slovinsko_okolie_… . Tip konkrétne na Debela Peč mi síce dali v diskusnom fóre Planinskej Zvezi Slovenije, ale aj z Tvojich nápadov sme čo-to zrealizovali - vyliezli sme napr. na Veliki Snežnik a boli sme aj v Kamniško-Savinjských Alpách (Češka koča a vrch Vratca nad ňou). Viac sme nestihli, lebo povinnosti nás väčšinou držali v Ljubljane. Inak počasie bolo celý čas nádherné - teda až na tú rannú ljubljanskú hmlu, tá sa niekedy držala aj do 11-ej.

Lubo & Sona:
Tá snímka s krkavcami teda predsa nakoniec nedorazila? Škoda. Nie je to síce žiaden fotografický skvost, skôr naopak, ale ako ilustračný záber by sa k tomu článku hodila...

Adushka

Pekny clanocek, pripomenulo mi to moje potulky v danej oblasti. Mal si naozaj stastie na pocasie. Mam dobry zazitok prave s planinou Javornik. Bol to koniec mojho dvojtyzdnoveho tulania sa Kamnickymi a Julskymi Alpami. Schadzali sme z Triglavu na Rudno polje a odtial bolo v plane pokracovat Pokljukou aj cez planinu Javornik az na Bled. Ale celodenny dazd nam zmenil plany. Po zostupe k Sporthotelu sme bludili hodinu v tom brutal dazdi v lese hladajuc znacku na planinu. Nejakou nahodou sa nam to aj nakoniec podarilo, co bol zazrak. Boli sme ale v tak zlom stave po tom celodennom dazdi, ze sme tam museli niekde aj prenocovat. Ale tie chalupky, ktore su ako tak opravene, su samozrejme uzamknute, tie, ktore neboli, boli tak akurat na spadnutie. Je tam sice salas, ale pastier tam prave nebol. Tak som oslovila par ludi, ktori boli nastastie v jednej opravenej chalupke na dovolenke a ti nas prichylili v stodole vedla tej opravenej chalupky. Sice tam zatekalo, ale aspon bola aka taka strecha nad hlavou a dalo sa tam v obmedzenych podmienkach prespat. Celu noc lialo, a tak sme zacinali byt skepticki, kam taki premoceni vobec dojdeme. Je to naozaj mimo vsetku civilizaciu. Ale nastastie ti dobri ludia nam nielenze pripravili ranajky, pohostili nas, ale nas este aj zviezli do Bledu, co im nikdy nezabudnem. Fakt zazitok :) Fotky z daneho vyletu su na mojej rajcatovej stranke. A na Debelu Pec chcem niekedy ist, vypada to krasne aj podla fotiek, aj podla rozpravania domorodcov. A vrchol je to veru dost navstevovany :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum