Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Najkrajšie hrebeňovky

Diskusná téma K článku: Najkrajšie hrebeňovky

Hrebeňovky sú obľúbenými trasami pre mnohých turistov a tí často neváhajú obetovať im aj väčšiu časť svojej dovolenky. Vydavateľstvo Dajama nedávno vydalo publikáciu zameranú práve na prezentáciu hrebeňoviek na Slovensku. Celkovo tu nájdete spracovaných 19 hrebeňoviek z celého Slovenska, ktoré sa autorom zdali najkrajšie. Okrem najznámejších, ako napr. Nízkymi Tatrami či Veľkou a Malou Fatrou tu nájdete aj prechod hrebeňom Čergova, Bukovských či Kremnických vrchov, alebo Braniska a Bachurne.

Daulagiri

Predsa ešte čosi: v Oravských Beskydách je opisovaný úsek z chaty na Markowych Szczawinách cez Sedlo Brána na Babiu a v mape je zakreslený úsek z chaty cez Perc akademikow na Babiu. Viac ma už fakt nenapadá.

Daulagiri

Knihu som požičal, tak k nej nemám teraz prístup. No námatkovo si spomínam že chybne zakreslené resp. chýbajúce tur. chodníky boli v časti S. Rudohoria v oblasti Babinej a vo Vtáčniku (tu ma to dosť prekvapilo, lebo tu chýbajú chodníky, ktoré existujú už niekoľko rokov a teda to vyzerá na poriadne neaktuálne údaje). Viac ma momentálne nenapadá.

KarolM

Konkretizácia mínusov (najmä v mapovej časti) by bola určite užitočná…

Daulagiri

Je to veľmi zaujímavá kniha, s tematikou ktorá doteraz asi nebola takto spracovaná.
Akurát číslo 19 je čudné, už mohli autori nájsť aj nejaké to dvadsiate pohorie. V texte je pár "škriatkov", ale nič strašné. Ešte takým mínusom sú v niektorých častiach neaktuálne turistické trasy na mapových podkladoch čo ma dosť prekvapilo. Musím však pochváliť fotodokumentáciu, tá je naozaj výborná.
Celkovo fajn kniha, s ktorej človek načerpá množstvo inšpirácií.

FunTTomas

Za autorský kolektív ďakujeme za ohlasy.

VJ: Kasárne ležia priamo pod Veľkým Javorníkom, tak nie je o čom, keď v popise nie je uvedené slovo "vrchol", tak je to myslené z masívu Veľkého Javorníka.

VJ

V knížce na straně 67 je nepřesný popis fotografie. Je to výhled na Moravskoslezské Beskydy (Kněhyni a Smrk), ale ze sjezdovky nad Kasárňami, ne z V. Javorníku.

Zivan

Tiež som si ju kúpil a môžem potvrdiť, že je veľmi dobre napísaná.

Zdenči

aj sme ju so spoluautorom poriadne pokrstili :-)

Zabka

Kniha je veľmi pekne napísaná:) Teším sa na ďalšiu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov