Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Pod Havranicou

Diskusná téma K fotke: Pod Havranicou

Pohľad z mojej obľúbenej lesnej cesty a jednej z top lesných malokarpatských zjazdných ciest. Výhľad je na bukovskú stranu a Rozbehy. Cesta začína za družstvom Buková ako poľná cesta, pokračuje plynulým stúpaním pod Ostrý kameň a následne popod Záruby do cca 640m. Ďalej klesá k červenej značke pod Havraniu skalu. Chodím sem už štvrtý rok a dnes ma cesta milo prekvapila, niekto prerezal a odhádzal popadané stromy a kamene. Bolo to čerstvo robené a vidieť boli aj stopy od auta. Čiže cesta je teraz celá prejazdná. Je zaujímavá. Následne som prešiel časťou trasy lesnej železničky od Čertovho žľabu až pred Polámané, všetko priechodné. Ďalej som využil dobré a zaujímavé lesné cesty pod Polámaným a skončil v Sološnici. Pred ňou, v Sološníckej doline, boli ešte dobre cítiť a aj vidieť pozostatky medvedieho cesnaku. Príjemné popoludnie s peknou oblohou. Trasa v mape http://mapy.hiking.sk/?trasa=VXGqP

Vladvlad

aďo: máš pravdu, fotka mala mať iný odtieň. Moja chyba, rýchlo a zbrklo som to upravoval :) Ale celkovo, nesvietilo tu priame slnko, aj v skutočnosti bol pohľad taký fádny.

adina: skôr by som povedal, že sa tu chystá ťažba dreva, neviem do akej výšky siaha ten súkromný pozemok, o ktorom píšu zákazové tabule na okolí. Ale asi až po hranicu NPR Záruby, ktorá prechádza v tomto prípade touto cestou. Ona je teda asi hranicou chráneného územia.
Ale celkovo, táto cesta sa mi vždy páčila, v zime tu napríklad bývajú "mohutné" záveje, kúsok naľavo, z podobného výhľadu, štartovali kedysi paraglajdisti. O cyklodráhe priamo z vrchola Zárub smer Buková sa zmieňovať nebudem... Zvrhlosť.

Adina

Vlado, či to čistenie nebolo robené kôli letnému zrazu...

Aďo.4

Vladimír hádam neopúšťaš svoje teplé farby na fotkách?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma