Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Búrka nad Horehroním

Ondro_RK

Nie adina,
tejto búrky som sa neobával. Na Liptove sa to zhlukovalo od východu, niečo sa k tomu pridalo od Vysokých Tatier/Kriváňa, blískalo/hrmelo to, ale nakoniec sa táto búrka ani len okrajom nepriblížila k hrebeňu Krakova hoľa-Krúpova hoľa (ktorý je východne pred Lukovou), takže som bol v pohode (ak by si to tá potvora aj ,,rozmyslela" a zmenila smer, tak som sa mal po ceste kam schovať).
Búrka prešla poza Ďumbier (odhadom prechádzala asi od Čertovice po Králičku) na Horehronie a pri Kamienke padlo len pár kvapiek, no a keď sa ďalej posúvala na juh - ja som mohol ísť hrebeňom na západ.
Vlani ma napr. zastihla búrka pri prechode Veľkou Studenou dolinou, a nie že len okraj búrky, ako inokedy (napr. hiking.sk/…/tatry-den_burok.h…, ale som bol v jej centre po zostupe z Priečneho sedla, presnejšie za Sivými plesami ma chytila (cca 30 minút od Zbojníckej chaty), a tam som sa skoro pototo... :-)

Muska

No akurát je tu v BR asi obdobná búrka :)

Ondro_RK

No veru, zdá sa, že v tomto období vrcholí búrková činnosť.
Inak, keď som stúpal na Chopok, už na Lukovej som si hľadal miesto, kde sa schovám pred touto búrkou, ktorá sa približovala z môjho pohľadu od východu/Vysokých Tatier. Nakoniec ale prešla poza Ďumbier na Horehronie, tak som aj pokračoval v stúpaní na Chopok a pri Kamennej chate ešte chvíľu hútal, či môžem pokračovať ďalej po hrebeni.

Vladvlad

Zaujímavý pohľad. Tieto poveternostné podmienky tohto obdobia-búrky, sú jediným dôvodom, prečo tieto oblasti tak skoro nenavštívim, aj keď by som chcel. Nechcem totiž zmoknúť :)
A ako pozerám predpoveď a aktuálne radarové info, tak je to skoro každodenným pravidlom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky