Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Račkovo sedlo (1958)

Diskusná téma K fotke: Račkovo sedlo (1958)

13.10., 12:15. Fotené kľačiačky, stáť vo víchre som nedokázal ani o paliciach. Cestu hrebeňom by zvládal hádam len Yeti, takže s dlhým (našťastie neomrznutým) nosom späť. Nabudúce hádam bude o takomto čase ešte jeseň.

Sensej

nás takisto skoro sfúklo z Králičky v NT :-)

Jozefmak

Podobne to 13.10. vyzeralo aj na banikove, nemal som ale tu odvahu, aby som z ruksaku pri takom silnom vetre a snezeni vytiahol fotak...

Bikemartin

Mal som co robit so sebou a nie este fotak vyberat... Polarizak by aj tak dokopy nic nezmenil v takomto svetle. Fotky mam az z nedele od Jamnickeho plesa.

PeterS

Bikemartin, nemáš tiež fotku zo "susedného" sedla? S polarizákom by bola tá fotka určite pestrejšia. Alebo ti zamrzla zrkadlovka?:)

Bacaardi

might be. krasna fotka, dobre pocko, chvalim:-)

Bikemartin

Asi o 13:00 13.10. som bol v Gaborovom sedle. Nebolo to sice na kotulanie sa plneho batohu do kopca ako pise Tono, ale ten narazovy vietor stal za to. Nieco pre fajnsmekrov ;-)

MatusM

Sila... tak to uz hej, vdaka za ten zaber. A ja som si na Hornej Nitre pochvaloval, ako ten vetrik sikovne rozfukuje opar.

Vladimir50

Ešte, že som sa toho trinásteho októbra vybral na Pochod bankových úradníkov do Harmónie a nie do Račkovho sedla! Aj v Malých Karpatoch v sobotu fúkalo, ale to sa asi z Roháčmi nedá porovnávať. Ale rozhľadna na Veľkej homoli sa dosť nepríjemne kývala.
Tohto roku som zažil víchricu v Roháčoch v júli (syn Adam vtedy odfotil v Smutnom sedle uleteného papagája), a tá víchrica bola spojená - na také výšky - aj s neobvykle vysokou teplotou a človek nevedel ako sa má obliecť. Tá letná víchrica bola tiež charkteristická tým, že človek mal problémy sa v nej udržať najmä na exponovaných miestach Plačlivô a Ostrý Roháč, ale ako sme klesli pod cca 1 800 - niekde k Rákoňu, z víchrice ostal len mierny vánok.

PeterS

Tóno, vánok bol snáď len v Úzkej doline a sfúklo mi len rukavice, našťastie len kúsok. Dole som ich mal na sekundu kvôli foteniu. No a pri tom smerovníku sfukovalo mňa tak na pol metra, hoci som s ruksakom mal asi 110 kg. Ale akční hrdinovia typu James Bond by asi problémy nemali, však tí behajú aj po streche rýchliku:)Zopár záberov je k dispozícii na volny.cz/peters2007$ret

Tono

Pisal sa rok tusim 1987 a mna v tomto mieste doslova sfukla tiež výchrica dole do doliny. 1 a posledny krat som tam vtedy videl vetrom hnany plný ruksak kotulat sa do kopca... A po zostupe asi 200 vyskových metrov bol len slaby vánok! Verim, ze si Peter tam zazil nieco velmi podobne.

PeterS

Wallendorfer, tá fotka má pre mňa podstatne vyššiu hodnotu ako jednotky!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Jaro Flídr k fotke: Vstavačovec Vstavačovec bazový, náš najskoršie kvitnúci. Vyskytuje sa v dvoch formách, žlto a červeno kvetej, Tieto sa medzi sebou krížia a vzniká tak množstvo rôznofarebný …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky