Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez Roštún za divozelmi na Klokoči

Diskusná téma K článku: Cez Roštún za divozelmi na Klokoči

Na malokarpatskom Klokoči prebieha práve sezóna kvitnúcich megarastlín - divozelov, a tak je najvyšší čas konečne spoznať aj tieto miesta. Malé Karpaty sú momentálne moje najbližšie pohorie, autom som tam za chvíľu. Ostáva už len vymyslieť vhodnú trasu, najlepšie okruh. Najideálnejšie mi vychádza ísť na Záhorie do Plaveckého Podhradia a po ceste si ešte niečo pridať, vrch Vápenná (Roštún) mi padne úplne vhod. Z druhej strany láka Báborská s vyhliadkami a okruh sa krásne uzatvára. Trasa vedie aj cez národnú prírodnú rezerváciu Roštún a prírodnú rezerváciu Klokoč, čiže sa teším na spoznávanie ďalších najcennejších častí pohoria.

Dzakomoo

na fb som sa dočítal, že podľa kroniky obce Sološnica rozhľadňa na Roštúne/Vápennej bola dokončená 08.05.2006, a teda onedlho bude mať 15 rokov.

PaliT

Jaj, no dlho sme sa zdržali fotením, tak sme boli v sklze a mali sme ešte dlhúúú štreku pred sebou.

Každopádne je teraz Klokoč parádny, chcelo by to zorganizovať nejaký neoficiálny Hiking zraz pre ľudí z okolia. Hoci sem by sa oplatilo teraz prísť aj zďaleka. Neviem čím to je, že sa tým divozelom tak dobre darí práve tu...

Adina

To si bol ty Pali ? No musím sa priznať, že v tej prilbe ... hmmm :-). Na budúce sa tak nerúť dole kopcom, ale zosadni a postoj :-).

Veru, Klokoč je teraz krásny.
My sme ho dali dnes druhý krát, vzala som aj najmladších (6 a 4 r). Všetkým sa moooc páčilo.

PaliT

Tentokrát sme tie divozely zastihli v najlepšom rozkvete, na Klokoči bolo včera menší zraz turistov a cyklistov, na odchode som zdravil Adinu, ale nie som si istý, či ma v prilbe spoznala.

Ak to chcete vidieť, teraz je ideálny čas, celý vrcholový masív Klokoča je obsypaný žltými kvetmi.

Fotka zo včera:
instagram.com/p/BHsI50ShtZs

Sona

To nie je zly napad veru, preberieme :)

PaliT

Čo takto tam urobiť začiatkom júla 2014 Hiking zraz?

Daulagiri

Zaujímavý článoček, MK mám ďaleko, ale ak niekedy pôjdem na Klokoč tak sa pokúsim chytiť tam tie divozely. Vyzerá to tam s nimi veľmi pekne.

Dzakomoo

to ma teší, že som navnadil niektorých týmto článkom aby tam išli. ja sa tiež často inšpirujem inými.

Martin63

Tento promo clanok nas prinutil sa tam ist po case opat pozriet. Klokoc sa nam odmenil ako vzdy peknym vyhladom a atmosferou.

Tigervegetarian

Na Klokoči som bol niekoľko krát. Na mňa tento kopec a aj výhľad z neho vždy pôsobili takým zvláštnym pochmúrnym a melancholickým dojmom, a to aj napriek slnečnému počasiu. Osobne sa mi v M. K. najviac páči výhľad zo severovýchodnej časti Vysokej.

PaliT

Divozely odkvitnuté, ale ešte stoja. Bolo krásne, ale ku koncu sme už cítili to teplo. Našťastie vietor odfúkol to sľubované bezvetrie. Užili sme si to :)

Jantaara

Nooo....tak pri Rachšturme by sme mohli polemizovať aj takto: Sturm je búrka a asi tam veľmi tá búrka rachotí, tak je Rachsturm :-)

Alebo Rochstein - žeby Voňavá skala? Voňalo to tam, keď ste tam boli? :-)

PaliT

No, idem to fčúľ skontrolúvať. Dovideňá na Klokoči.

Tidoj
  1. (Asi) všetky názvy končiace na -štún (Roštún, Pajštún) sú od nemeckého Stein. Rachšturm môže byť aj zle opísané a úplne skomolené, lebo kopcom sa v nemčine nikdy nedávali pomenovania podľa veže/Turm a navyše by to muselo byť presne tak ako si napísal - Rachova veža. U takého významného kopca by sa snáď dochovalo, prečo veža a kto bol Rach.
  2. Ja som niekde čítal, že Amonova lúka je (vraj) pomenovaná podľa nejakého lesníka, alebo správcu zámočku nejakého Pálffyho alebo koho. Či to nie tí mali Mon repos?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma