Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Letná pohodička.

Diskusná téma K fotke: Letná pohodička.

Toto je pohľad z hraničného kopčeka Kykula na rovnomenný bielokarpatský lúčny kraj. Tunajšia atmosféra bola úplne jedinečná – príjemná, letná, pohodová. Slnko pálilo riadne, ale tu hore v tom príjemnom vánku mi to vôbec neprekážalo. Za kopčekom naľavo je vidieť Machnáčovu plešinu, približne v strede vykúka vrchol Žľabu a v pozadí vpravo Považský Inovec.

Tidoj

A ešte niečo - po týždňovom pobyte v zarastenej Trnavej Hore, kde sa nedalo nikam pohnúť a aj tak po mne lozilo plno kliešťov, vždy veľmi oceňujem, keď sú lúky pokosené alebo spasené. Keby tu bola divočina ako tam, alebo ako lúčka na zelenej TZT z Brúsneho na Mladé háje, asi by tu taká pohodička nebola.

Tidoj

Ja som si tú tvoju trasu chcel pozrieť aj pri tvojej machnáčskej fotke, ale mi nejako nefunguje zobrazovanie tých odkazov na mape. Tak si to len približne predstavujem.
Zelená z Brúsneho rozhodne nie je pre bicykle, lebo to nie je bohvieaká cesta. Rozbitá, zarastená, nad tou usadlosťou sú nejaké nezmyselné šnúrky natiahnuté cez cestu (asi ako plot) a stretol som aj stádočko kráv s jedným teliatkom. Išli sami cez les. Sranda.

Vladvlad

Mne sa páči ak je lúka pokosená, teda pohyb je bezproblémový.
Tak ale nakoniec si dobre dopadol, zvládol si to.

Ako som sa sem dostal ja:
v Brúsnom som bol tiež, ale nepokračoval som ďalej po zelenej značke, ale kúsok po hlavnej ceste do lokality Dolina, tam sa stočil doľava a pri domoch som sa napojil na pohodlnú lesnú cestu mapy.hiking.sk/?x=17.93856… ktorá prijateľne stúpala až na lúky. Z nich po hrebeni mapy.hiking.sk/?x=17.92324… za stálych výhľadov až na Machnáč. Túto trasu som si dopredu doma naplánoval, keďže pri pohľade do mapy sa mi nepáčila strmá zelená značka. Takto to bolo fajn, veľmi pekný úsek.
Teplota bola veľmi prijateľná cca 16-18°C a slabý vietor, ísť tadiaľto cez obed pri 30°C a bezvetrí, ..uff :)

Tidoj

Ja moc nie, ale toto je výnimka, lebo tieto lúky sú ako na streche krajiny - vidieť z nich všade naokolo.
Cestou z Brúsneho na Machnáč som skoro umrel (aj keď musím povedať, že bolo veľmi teplo a mňa potrápil nízky tlak - zachránil ma až energet. nápoj po vyšliapaní na Machnáč) a preto ma až bolí predstaviť si, ako si sa sem bicyklom dostal. Asi si nešiel po ceste od Chocholnej. A všetko ostatné je nechutne strmé.

Vladvlad

Dokončenie:
...dnes. Páčilo sa mi tu. Lúčne úseky mám rád.

Vladvlad

Pekné tidoj. Ja som bol presne na rovnakom mieste

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok