Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Do tajov Čertovej rokliny

Diskusná téma K fotke: Do tajov Čertovej rokliny

Rád navštevujem nové a pre mňa nepoznané miesta. Keď človek nevie čo ho čaká za najbližšou zákrutou či skalnou stenou, vtedy naňho dýchne tá pravá tajomná atmosféra. A také to bolo i pri našom nedávnom prechode Čertovou roklinou. Skalné steny sa pozvoľna zužovali a my sme pomaličky začínali odhaľovať nevšedné krásy tohto kúska slovenských hôr.

Daulagiri

Ohľadom hraníc Muránskej planiny je to trochu zavádazjúce, ale Ďuri to dobre popísal.
Nsvetozarov: veru toto je nádherné miesto z čarovnými zákutiami aké si zaslúžia sprístupnenie.
Tomáš: Toto bola len taká vychádzka s mamou. Toľkokrát som bol na Zbojskej že sa už aj ona chcela presvedčiť ako to tam vyzerá. Šli sme len NCH Surovca. Zaujímavé že ja som ho šiel tiež prvýkrát. Potom sme sa samozrejme najedli na salaši a vlakom domov.

Muska

Muránska planina je oddelená sedlom Burda a odtiaľ približne v línii doliny Hronec a doliny Rimavy. Jej severozápadný výbežok sú Stožky. Je to približne len tá "celistvejšia vápencová" časť hôr v NPMP. Čertova dolina je situovaná pod južnými svahmi Kčelachu, čo je vlastne južná rázsocha Fabovej hole. Krasové vápence tu tvoria len takú ostovčekovitú lokalitu izolovanú od samotnej planiny, aj preto je pre NPMP taká zaujímavá.

Nsvetozarov

Zvláštne. Kde vlastne Muránska planina na západe končí???

Muska

Je to v Národnom parku Muránska planina, ale Čertova dolina je už vo Veporských vrchoch.

Nsvetozarov

Nie je to Muránska planina a nie Veporské vrchy? Alebo sa mýlim? Na tom až tak nezáleží. Aj ja s tebou zdieľam rovnaký názor. Naša krajina určite ukrýva mnoho takýchto krásnych zákutí a o väčšine z nich ani nevieme. Možno by trochu pomohlo ich sprístupniť aspoň takto turisticky, bez veľkých zásahov do prírody, ako napríklad aj v tomto prípade. Táto roklina ma nadchla pri návšteve. Zákutia, kaskády, rebríky..., jedna z najkrajších roklín aké poznám.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky