Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Na zelené značce u Zlatného potoka.

Diskusná téma K fotke: Na zelené značce u Zlatného potoka.

Zelenou TZT Nová hora-Lopeník (resp. Javorina-Lopeník) som šiel dvakrát. Smerom na Lopeník mi tá trasa prišla veľmi nesympatická pre rôzne subjektívne dôvody. Ale najmä pre strmosť a ten úsek cez pole pri ceste do Březové. Opačne, smerom z Lopeníka dole, mi táto cesta prišla rovnako nesympatická. Z rovnakých dôvodov. Priznám sa, že už nemám potrebu prechádzať tadiaľto. Ale niektoré časti sú veľmi príjemné. Napríklad okolie pri potoku Březová (Bošáčka) pri chatách, na lúke na Novej hore, alebo tu – pri Zlatnom potoku. Tečie priamo spod Veľkého Lopeníka a na tomto mieste ho stretáva a zároveň križuje spomínaná turistická trasa. Konkrétne prechádza cez potok v ľavej časti fotografie cez tie nahádzané konáre. Ale aspoň niečo, lebo Březovú som musel prejsť durch, cez vodu.

Tidoj

Na tom poli ma minule aj teraz štvalo to, že turistická značka vedie krajom poľa a to je na jednom úseku poorané až úplne do buriny a kríkov v medzi. človek kráča po prašných hrudách hliny, lebo ten majiteľ by asi veľa tratil, keby nechal pri medzi 30 cm nepooraného kúska zeme.

Vladvlad

Podobne nesympatický úsek ako spomínaš v popise som nedávno zažil na červenej značke Vrbovce hranica-sedlo u Tří kamenú. Najprv krajom poľa, potom rozpadnutým mostom a následne stúpanie cez nezáživný les. Tiež tadiaľ asi už radšej nepôjdem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok