Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Sedem kostolov

Diskusná téma K fotke: Sedem kostolov

Detailnejší pohľad na Sedem kostolov - takto pomenovali domáci vežovité vápencové skaly, ktoré sa vypínajú uprostred osady Studničná. Bralá sú vysoké 30 až 80 m, vedú pomedzi ne chodníčky, a na niektoré vežičky sa dá aj pohodlne vystúpiť.

Ondro_RK

--> merhorn,
dnes som sa tam bol znovu poprechádzať - všetky domčeky od tej novostavby s výrazne červenou strechou, všetky od nej doprava sú vyššie položené, ako je najnižšie miesto pod najvyššou vežičkou/pod skalami. Na zábere priamo pod najvyššou vežičkou vidieť strechu domu, pred ním je nižšie položené malé futbalové ihrisko a ešte pod ním sú záhradky. Takže z najnižšieho miesta po najvyšší bod vápencových skál to kľudne môže mať tých uvádzaných 80 metrov.

--> daulagiri,
ja som tadiaľto išiel prvýkrát asi pred 20 rokmi (len som prefrčal okolo po ceste na bicykli) a vtedy som to tak nevnímal, takže to znovuobjavujem :-)

Daulagiri

Potuloval sam sa tadiaľto pred pár rokmi, je to ozaj krásny kraj.

Jantaara

Super, ešte aj v strede dediny ako ozajský kostol.

Ondro_RK

--> merhorn,
ten údaj 30 - 80 m som prevzal odtiaľto:
(treking.cz/…/sedem-kostolov.h…).
Osobne som si tieto bralá zatiaľ neprešiel celé dookola, ani som pod tým najvyšším priamo nestál, ale mne sa ten údaj 80m už len z tohto pohľadu nezdá až tak nereálny {[ak si to napr. prirovnám aj k udávanej výške Brankovského vodopádu: (hiking.sk/…/najvyssi_vodopad_…). Domy na úrovni toho kostolíka vpravo sú vyššie položené, ako keby si stál z tejto strany priamo pod najvyššou vežou].
Ja si tam ešte odbehnem a celé si to prejdem}.

--> adina,
ďakujem, určite sa tam choď pozrieť, je to krásne miesto ;-)

Merhorn

30-80m? to by som ani nebol povedal, porovnajuc to s tymi domami, je to ok udaj?

Adina

Keď som išla na Oravu, pôvodne som toto miesto chcela pozrieť. No zabudla som si vziať info. A tak som sa dostala na Tupú a Ostrú skalu, čo neľutujem. Na toto už nezabudnem. Určite pôjdem najbližšie pozrieť. Krásne :-).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Jaro Flídr k fotke: Vstavačovec Vstavačovec bazový, náš najskoršie kvitnúci. Vyskytuje sa v dvoch formách, žlto a červeno kvetej, Tieto sa medzi sebou krížia a vzniká tak množstvo rôznofarebný …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky