Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Baťov kanál - štyri dni plavby

Diskusná téma K článku: Baťov kanál - štyri dni plavby

Veselé rozprávanie o našom vodnom vandri, ktorý sme uskutočnili v dňoch 22. - 25. júla 2013 na motorovom obytnom člne po Baťovom kanáli. Nenájdete žiadny podrobný popis pamätihodností či historických pamiatok na trase plavby, ale i tak by to mohla byť dobrá inšpirácia pre tých, ktorí chcú skúsiť občas niečo iné ako doteraz.

Svatopluk Štěpánek

tento článok a 3,5 dni v horúčavách rudohoria sú
opisy "spoločenských"
veselých výletov
ja som skor turista športovo-vojenský, vlk-samotár, ale aj takovéto výletíky možu mať svoje čaro

Martin.cibula

Dobréééé Boro, "baťák" som absolvoval 2x, s podobne naladenou posádkou, dokonca som v Otrokoviciach navštívil spolubojovníka z vojny. Pre nováčikov je fakt vypustenie z Vnorovy 2 na tok Moravy trochu šok. My sme tam išli hneď po zaškolení, Morava mala vtedy trochu vyšší prietok, tak sme do Vnorovy 1 na opačnej starne triafili asi na 3x, možno to bolo absenciou tej (tula)morky alebo čo to je za hydinu... :-))

Bazin

tak moja palava je len 2+1 dieta, :-((

Zdenči

Roman...nafukni ju poriadne, nech sa tam zmestime vsetci piati :-)

Gulasko

Baťov kanál je naozaj pekné miesto, ktoré zatiaľ (našťastie) neobjavili masy. Každý, kto nemá pr. VMP a chcel by sa stať aspoň na chvíľku kapitánom, si to môže na tomto mieste skúsiť.

Úsek zo Skalice do Strážnice sa môže zdať nudným, ale kto uprednostňuje prírodu pred kultúrnymi pamiatkami, práve tento úsek sa mu môže páčiť viac ako ostatné. Rákosie pri brehu, množstvo vtákov a iných rôznych zvierat dokáže tiež očariť. A hlavne je tento úsek vhodný pre začiatočníkov, ktorí by si chceli vyskúšať kormidlovať čln. Je tu menšia premávka, v prístave v Skalici väčší priestor na prvé neohrabané manévrovanie s člnom, ktoré využije napr. pri stretnutí s výletnou loďou Amos na Moravskom úseku ;-)

4 hodinová plavba až do Strážnice cez Výklopník v Sudoměřicích, plavebná komora Petrov, to sú základné veci na krátkom úseku, kde sa dá všetko vyskúšať a potom sa môže človek rozhodnúť aj pre niekoľkodňovú plavbu, akou bola tá Borova. A za cenu nižšiu akú zaplatí rodina za jeden deň v aquaparku.

Bazin

inspirujuce, tusim nafuknem kanojku a pojdem sa povozit. Vdaka, hned by som si taky vander vyskusal!

Zdenči

Super čítanie :-). ďalšie alkoholické orgie na stránkach Hikingu? Chlapi, mali by sme sa polepšiť, takto iba kazíme mládež a nejdeme príkladom.
Takúto plavbu si musím niekedy vyskúšať. Tie meandre Moravy budú isto zážitkom.

Vladeno

Toto som nemal čítať teraz po nočnej, dokonale ma prebralo. =0)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma