Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Na dosah

Diskusná téma K fotke: Na dosah

Pekné a ideálne dni treba využiť, tak sa aj stalo. Za dnešný cieľ som si vybral Kráľovu hoľu (1946m). Moja prvá návšteva tohto významného miesta. Je tam veľmi pekne, príjemné pohodlné stúpanie, krásne výhľady, kľud, ideálna teplota, modrá obloha. Oplatilo sa. Začiatok bol o pol štvrtej v L.Mikuláši a následne cez L.Hrádok a Sedlo Priehyba do Heľpy. Z KH som si už dopredu naplánoval, že chcem ísť dole zelenou značkou, takže bolo aj trochu dobrovoľnej turistiky. Milo som bol prekvapený množstvom možností, kde si nabrať vodu. Trasa v mape http://mapy.hiking.sk/?trasa=JmFUp

Vladvlad

Vďaka. Výjazd som neplánoval, iba v piatok doobeda pozrel predpoveď počasia a bolo rozhodnuté :)
Síce sa budem opakovať, ale teplota nerobila žiadny problém, vody bolo všade plno.

Aďo.4

tak to si mal príjemnú teplotu..Včera a aj minulú nedeľu som sa na horách po 9 hod. saunoval..Je pravda,že som bol v menšej nadmorskej výšky...

Peter Miler

Pekná štreka, až na ten návrat, ten fakt nezávidím... :-))

Adina

Na horách bolo vyborne, normálna, prežiteľná teplota. Krásny záber, klobúk dole pred tvojou cestou.

Vladvlad

Práveže teplota bola ideálna, bol som tu po deviatej. Cca 20°C.
Ale naopak, v dolinách pod Sedlom Priehyba sa teplota ráno držala stabilne na 10°C a v jednom mieste klesla na 8°C, takže celkom sviežo.
Teplo začalo byť až od L.Tepličky a potom ku koncu pri L.Mikuláši. Tam ale fúkal vietor, takže bez problémov. Osvieženie v podobe vody z prameňa pri Borovej sihoti padlo vhod.
Trasa nebola náročná, ale beriem to z môjho pohľadu. Zaujímavé, že aj keď som v noci nespal, tak som ani raz nezíval a nebol unavený. To asi preto, že okolie a tie pohľady na nové lokality ma držali v napätí :)
Náročný bol skôr presun z Hlavnej stanice v Bratislave domov, hnusne teplo a nuda. Na pekné veci, ktoré som v ten deň videl sa ľahko zvyká a preto ich treba opäť niekedy navštíviť :)

Na stúpaní na KH sa mi páčil ten prameň cca v 1700m, úplný luxus. Milo ma prekvapil. Stúpanie je plynulé, asfalt ku koncu ho zľahčil. Nuž ale je to aj o počasí, v inom ako ideálnom by som sem nešiel.

Aďo.4

klobúk dole pred Tvojim výkonom a ešte v tom teple..

Zilla

výšlap na biku na Kráľovu hoľu mám aj ja rád , len mne nevychádza počasie ..., ale je to fakt krásna túrička.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky