Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rovná hoľa, Ohnište a Slemä

Diskusná téma K článku: Rovná hoľa, Ohnište a Slemä

Nízke Tatry stáli doteraz akosi bokom môjho turistického záujmu. Vedel som, že čas na ich návštevu dozrieva, len som čakal na správne zapálenie. A to, čo ma správne zapálilo, sa nazýva symbolicky Ohnište. Mal som chuť na dvojdňovku s prespaním niekde v divočine a Ohnište ponúkalo presne to, čo som hľadal. Dal som echo parťákovi a vôbec nenamietal. Vybral som sa teda na moje prvotné spoznávanie Nízkych Tatier a tiež som si chcel preveriť priamo v teréne, ako je to s posmešným názvom NAPANT: Národný park náhodnej ťažby.

Dzakomoo

hehe, dik, vsak uz bolo nacase aby si si to precital :)

Samuraj

Konečne som si ho prečítal. Pekne si to napísal, na 1* !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzakomoo

v prvom rade dakujem za pozitivne ohlasy, potesili ma :) teraz ale k vaznejsim veciam, v plodnej diskusii som sa docital aj o akomsi mojom navadzani na porusovanie vstupu na zruseny chodnik. no neviem, kazdy dospely svojpravny clovek sa rozhodne sam, ci tam vstupi alebo nevstupi. my sme sa rozhodli vstupit. realny zivot je trochu o inom ako o nejakych pismenkach, ktore nam cosi prikazuju a zakazuju. ja sa v mojom zivote snazim riadit najma moralnymi pravidlami (aj ked nie vzdy sa to uplne dari), ktore vychadzaju aj z mojej viery. a az potom su tu pre mna pismenkove zakonitosti, ktore schvaluju nami voleni 150-ti. ze su tieto zakony casto v rozpore s moralkou a zdravym rozumom mi snad nebudete vyvracat. a teraz k jadru: podla mna je hlboko nemoralne a k beznemu cloveku maximalne neuctive, aby sa prizeral, ako po NP a rezervaciach behaju mimo znacenych chodnikov LKT a ine stroje (ja viem, maju vynimky), ale on si uz o par stoviek metrov nemoze ist pozriet napr. Okno, lebo vraj z dovodu ochrany prirody tam nesmie vstupit!!! to kde sme!!!

PJano

Požiadavka/Odporúčanie k Slemenu: Legalizovať (a vyznačiť) predĺženie odbočky až k miestu, odkiaľ je (jediný) výhľad na hornú časť Jánskej doliny až po vrcholy v hlavnom hrebeni horstva (asi 80 metrov južne od pamätníka pri troskách havarovaného lietadla). Tým získa Slemä pre väčšinu turistov na atraktívnosti, dalo by sa povedať ďalší významný turistický rozmer.

Priesil

O velky Vakantanka, pomoz nasmu kmenu zakliat PJana, jeho duch nas strasi necim comu sa nazyva neokapitalizmus, radsej ho premen na ohnivu vodu.

Daulagiri

K ČLÁNKU:

Tieto končiny som navštívil v lete 2009 (Krakova, Ohnište, Rovná) a bola to nádherná túra krásnym krajom. S fotiek vidím že sa to tam zmenilo :-(
A ten Kráľov stôl sa aj mne veľmo zapáčil. S toho prameňa pred odbočením na stúpanie na Ohnište som si vtedy naberal najkalnejšiu vodu akú som kedy pil (ale nič mi nebolo). A nocľah v tej kolibe v krajine ticha to je balzam.
Jednoducho parádny článok, parádne fotky a pre mňa parádne pripomenutie.

Jonathan.sk

re PJano: on to Priesil myslel tak filozoficky, jak starý indián, tesne nad hrobom..., trošku si to nepochopil. :)

PJano

Dobré ráno! Po štvrťstoročí neokapitalizmu! Najväčší zdroj problémov a "problémov" pramení (okrem iného) práve v nedostatočnom vnímaní alebo opomínaní alebo dokonca ignorovaní "takej banálnej" skutočnosti - že totiž každý pozemok niekomu patrí (alebo by mal patriť) a že ten niekto má na základe toho vlastníctva určité práva (i povinnosti). A že určovanie pravidiel štátom je vždy menším alebo väčším zasahovaním do týchto práv - zväčša ich obmedzovaním.
Nedodržiavanie stanovených pravidiel je vždy prinajmenšom neslušné. Byť neslušným sa pritrafí vari každému, no čo si myslieť o ľuďoch, ktorí svoju neslušnosť dávajú neskryte na obdiv?

Priesil

Kuva sak doteraz som zil v naivnej predstave ze poda a les a ostatne tie sprostosti ze patria nikomu, ze mi sme tu len hostia a ze je to seckych. A kuva neni to tak. Ze vlastnici a lesnici, ze ich.

Merhorn

Skus si pali vypocut aj inych urbarnikov,takto sa fakt pozeras na vec len skr jeden zdroj,urcite aj pre citatela by bolo viac vypovedajuce ak by si sa s viaz ludmi bavil na tu istu temu. Uvedom si,ze aj tu prispievajuci ludia mozu mat nemale vedomosti na danu temu. Je nam jasne,ze chces aby priroda bola v co naj rozsahu,nie sme taki hlupi;-)

Merhorn

Diiky peto,ako si sa tituloval do pozicie siritela niecoho co skoro kazdy z nas tu asi robi. Ano vdaka tvojim prispevkom;-)
Asi kazda strana povedala vo ma na mysli. Vysledok clovek-priroda 1:0

PaliT

Peter61: Ja som mal a mysli od Topercera toto - "ohrozených druhov živočíchov, o.i. citlivých na vyrušovanie (tuná ich nebudem menovať)"
Nenašiel som nikde, čo konkrétne mal na mysli, ani prečo to nechcel konkretizovať.

Jantaara: Má zmysel debatovať a písať. Ak aspoň jeden čitateľ začne pátrať a zisťovať, čo konkrétne je v nejakej lokalite vzácne a urobí vďaka tomu správne rozhodnutie dobré pre prírodu, potom malo zmysel drať klávesnicu.
V debatách sa nesnažím len presviedčať oponenta, ak vidím, že sa zatvrdil, ale myslím na všetkých tých, čo potichu čítajú a uvažujú svojou hlavou.

A ak to ešte nikto nepochopil, na 90% súhlasím s tými, čo sa tu so mnou "vadili", možno im to len nedošlo. No vždy sa snažím chápať aj druhú stranu a nerobiť katagorické súdy. Ale je možné, že som sa v očiach niektorých ľudí dopustil nenapraviteľnej svätokrádeže, keď som dal slovo urbárnikovi...

Nsvetozarov

Prečítal som si zatiaľ všetky reakcie, čo sú tu napísané, ale už ani neviem a ani nemám chuť sa k tomu nejako vyjadrovať. My všetci a celé Slovensko, vrátane rastlín a živočíchov sme len obeťami dnešnej politiky a nič s tým nezmôžeme. Ovládajú nás ľudia na vysokých postoch a ak sa nám niečo nepáči, tak sme chtiac-nechtiac umlčaný. A nech mi tu nikto nehovorí, že lykožrút nie je v lesoch zámerne ponechaný, aby sa rozmnožoval. Niečo sa už musí stať a aj sa stane. Otázkou je kedy. Možno už teraz na jeseň, možno ďalší rok, možno inokedy, ale dlho to už takto ďalej nebude môcť fungovať.

Jantaara

Ja neviem, jeden o voze, druhý o koze... Nemá to zmysel. Furt sa nechám vyprovokovať do diskusie a furt si potom poviem, že to bol stratený čas.
A vôbec! Premiér Fico si v Poľsku prevezme ocenenie Človek roka 2012. Tak ja už ozaj neviem... Idem do lesa. Kým tu ešte je. Les.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov