Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Najobľúbenejšou úžinou

Diskusná téma K fotke: Najobľúbenejšou úžinou

Táto v mape na prvý pohľad nenápadná tiesňava Krčmárskeho potoka u mňa skutočne patrí k absolútne najmilovanejším miestam celého Slovenského raja. A aj preto som ju nemohol obísť počas mojej nedávnej dovolenky v tomto kraji. Úsek cesty na jednej strane vrezanej do skalnej steny a na druhej spadajúci do koryta potôčika, ktorý v jednej chvíli veselo žblnkoce aby sa o pár sekúnd ticho stratil v náplavoch ma zakaždým nesmierne upokojuje. Fotografia sprostredkuje čaro týchto končín v súčasnom letnom vydaní len veľmi okrajovo.

Daulagiri

Tak za Malý Kyseľ hovoriť neviem, ale Kyseľ (náhradná trasa) je prekrásny. Celý však asi otvorený zrejme už nebude. Pre mňa má aj Veľký Kyseľ niečo do seba, boli sme v ňom od dva dni :-)

Nsvetozarov

Podľa mňa je Malý Kyseľ najkrajšia roklina Slovenského raja. Nie je tak frekventovaný, ale aj tak sa v ňom nachádzajú krásne zákutia ako aj Machový vodopád. Škoda, že Kyseľ ešte stále nie je otvorený, ale popravde pochybujem, že ho niekedy opäť sprístupnia. Ináč v minulosti bol Kyseľ vraj najobľúbenejšou a najnavštevovanejšou roklinou Slovenského raja. Prijal by som zrušenie Veľkého Kyseľa a namiesto toho otvorenie samotného Kyseľa. Už len 60 metrov vysoký Obrovský vodopád, ak sa nemýlim, tak 3. najvyšší na Slovensku, by bol obrovským lákadlom ako v lete, tak i v zime. Určite by sprístupnenie Kyseľa pomohlo aj cestovnému ruchu, avšak myslím si, že s postupom času Slovenský raj čím ďalej, tým viac upadá.

Dzakomoo

však preto ho odporúčam. keďže je tak trochu mimo hlavných trás, chodí k nemu veľmi málo ľudí.

Daulagiri

No Lukáš hoci v Raji mám pochodenú väčšinu chodníkov, tak si trafil miesto kde som ešte nebol :-)
Jeho návštevu síce zatiaľ odkladám, ale nepotrvá to dlho. Aj keď na tejto dovolenke som (sme) šli vedľajší Veľký Kyseľ. No z časových dôvodov som k nemu nešiel.

Dzakomoo

Martin skús niekedy navštíviť Machový vodopád, je to šupa miesto!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma