Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Magnet

Stanic

@jonathan - ved som sa aj okúpal, našťastie Pentax dačo vydrží :)
@jantaara - jasne ;)

Jantaara

Stanic, veď ja som to nemyslela v zlom. Fotka je v pohode, je akčná. Len som vysvetlila, prečo som ju nehodnotila bodmi.

Jonathan.sk

Oceňujem odvahu autora, brať na takúto vodu zrkadlovku... .

Stanic

@tidoj - v pohode
@jantaara - "táto konkrétna fotka má pre mňa len dokumentačnú hodnotu" ťažko sa venovať umeleckej tvorbe keď si na loďke rútiacej sa na skalu a v ruke držíš zrkadlovku ;)
osobne - pridávanie fotiek sem beriem ako napĺňanie fotobanky turistiky na Slovensku, hodnotenie neriešim, pozitívne poteší..ale snažím sa sem nedávať len nejaké výcvaky..ktorých mám milión :)

Tidoj

(Nechcel som, lebo to nijako nesúvisí s fotografiou ani jej autorom, ale pti tom turistovi Milanovi mi napadlo, že ja som už dlho nič nevidel a nečítal od Vlada Popluhára a pantheonsk-a. To len tak mimochodom, stanic prepáči...)

Tidoj

Tvoj argument mi je jasný a je aj pochopiteľný, ťažko namietať niečo proti. Tak to asi vníma aj veľa iných. A objektívne - asi by som napísal niečo podobné, tiež mám niekedy svoj názor na to, ako by mohla fotka vyzerať lepšie (dobre) ale nenapíšem ho, lebo sa cítim ako prvé štádium amatéra. Dám síce 4b, ak ma zaujala ale niečo mi tam vadí. Ale aj na to sa dá povedať, že to je len taký alibizmus...
Subjektívne však stále pociťujem v takýchto prípadoch to čo som písal v predošlom príspevku (by to na mňa možno pôsobilo tak, že áno, fotku sme videli, niečo sme si ku nej aj povedali, ale aj tak stála za nič. Teda za žiadne hodnotenie).

Dzakomoo

turista MILAN sa asi stal legendou :) aj mne chýba :)

Jantaara

Odpovedať ti môžem len za seba: Som len úbohý amatér, čo fotí intuitívne a v podstate nemám ani šajnu o správnej kompozícii, svetlách a čo ja viem, čo sa ešte má pri fotení brať do úvahy. Takže si netrúfnem hodnotiť fotky. Mne sa buď páči a dám 5 bodov, alebo ma zaujme na nej niečo resp. na komentároch ku nej, tak sa ohlásim slovne. To je celé.
Ako príklad ma napadá bruma a jeho fotky. Väčšina tu nad nimi híka nadšením, pre mňa sú príliš umelé. Ale nebudem kvôli tomu dávať 2-3 body. Pri nejakej jeho fotke som svoj názor vyjadrila v komentári a to stačí. No a tých fotiek je tu toľko, že ich nestíham ani pozrieť, nie ešte aj hodnotiť. :-)

A aby som nebola úplne mimo témy, táto konkrétna fotka má pre mňa len dokumentačnú hodnotu. Ale fajn. Aj také treba. Veď mne vlastne chýba aj turista Milan s jeho nekvalitnými fotkami. Ak mu hiking.sk zrušil účet len kvôli jeho fotkám a že nereagoval na ich pripomienky, to vnímam ako ich veľké mínus. A už som iks krát chcela založiť tému s touto otázkou :-)

Tidoj

Najprv vysvetlím jednu vec - nemieril som mojim "povzdychom" práve na teba (len práve ty si odpovedala, čo je fajn) ani na presne túto fotografiu. Vlastne si to všímam odkedy chodievam na hiking.sk a až teraz mi napadlo to napísať. Rozmýšľam takto spätne, že asi som ani nemal, lebo vlastne mňa do hodnotení aj komentárov ostatných k fotografiám nič a asi to pôsobí tak smiešne, že som na to zareagoval. Tak ospravedlňovať sa nebudem, ale určite som nemyslel nič v zlom.
A vysvetlenie k druhej veci - už sa to tu písalo viackrát, že každý hodnotí alebo aj nehodnotí slobodne podľa seba a ja to úplne rešpektujem. Niekedy tak preskočíme fotografiu, ktorej síce niečo chýba do úplnej ľúbivosti, je ale zaujímavá a cenná výnimočným pohľadom, zaujímavým popisom, alebo jednoducho tým, že dopĺňa prázdne miesta v hikingmape. Ale aj to je v pohode a rovnako to bez výhrady rešpektujem, aj keď hodnotenie by si podľa mňa takáto fotografia zaslúžila práve preto, nie kvôli peknosti. Ja, priznám sa, tiež niekedy preskočím fotografie, kde vidím len skalné štíty, alebo zvieratá a rastliny a možno nerobím dobre ani múdro. Ale je to v poriadku a tiež čakám, že to bude rešpektované (a pritom si myslím, že fotky to sú krásne). Keď ale fotografia, ktorá sa mi pre niečo nepáči, ma zdrží toľko, aby som si ju pozrel a napísal komentár (akýkoľvek), čakal by som ako autor (ako súčasť komentára, už keď), čo sa tomu človeku na tej fotke nepáči. Slovami, alebo aj bodmi. V tých bodoch to je len také symbolické vyjadrenie, ale aj to je ešte aspoň ako-taká spätná väzba. 2 alebo 3 body mne hovoria, že by fotka aj za niečo stála, ale musím sa zlepšovať a zlepšovať fotenie.
Asi sa zamotávam, neviem či som to dobre vyjadril. Že keď už feedback, tak k niečomu, čo človeka posunie (komentárom/kritikou, alebo bodovaním). Lebo inak by to na mňa možno pôsobilo tak, že áno, fotku sme videli, niečo sme si ku nej aj povedali, ale aj tak stála za nič. Teda za žiadne hodnotenie. Aj keď možno tu stanic to má "v múke" (sorry, stanic, tá narážka mala byť tiež iba ako vtip).
Ešte raz, nikoho som sa nechcel dotknúť ani nikoho podráždiť, ani spochybniť niekoho pocit autonómneho rozhodovania sa, ale tak to snáď ani nikto nebral.

Jantaara

Tak potom ti nerozumiem. Komentáre nehodnotia kvalitu tejto fotky, tak prečo ti chýba hodnotenie?

Tidoj

To tak robíme všetci, aj ja, ale to som nemyslel.

Jantaara

Ja hodnotím len fotky, ktoré sa mi páčia. Dávam vlastne len 5 bodov a beriem to ako "like". A podľa bodov v hodnoteniach, čo vidím od ostatných, asi nie som jediná, čo to tak berie.

Tidoj

Nie je to síce dôležité, ale niekedy ma zarazí to, koľko ľudí fotografia zaujme, koľkí si ju pozrú, alebo aj napíšu svoje vyjadrenia a keď sa pozriem do hodnotenia, nestála im tá fotka ani za jeden bod.

Daulagiri

Heh, tiež sme v tento deň splavovali Hron, ale v okolí Žiaru nad Hronom :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky