Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Putikov vŕšok

Diskusná téma K fotke: Putikov vŕšok

Najmladšia lokalita vulkanickej činnosti na Slovensku s relatívne malou deštrukciou sopečnej štruktúry. Vrcholová časť je tvorená brekciami vypľňajúcimi kráter sopky,( sopečné bomby, lapily, pemzy ...). Významným prvkom je vulkanicko- exhalačný kanál pri jv. okraji krátera. Takmer celý svah je pokrytý struskou a menšími vypreparovanými tvrdošmi.Tento text je prepis z informačnej tabule , ktorá bola realizovaná s prispením sponzora: ERB, Pivovar Zelený dom, Banská Štiavnica.

Jonathan.sk

Tóno, teraz klameš, my keď sme chodili na vlastivedu, tak Putikov vršok ešte neexistoval... :))).

Tono

Nie nie nie Tomas, absolvent polygrafickej :):):)

Ale uprimne, asi preto, ze som mal deda banika :) a o Putikovom vrsku som uz mnoho krat cital a dokonca sa pamatam na neho aj z vlastivedy :)

FunTTomas

tono: absolvent učňovky hej, ale baníckej si zabudol napísať. :-)

Tono

Kua chlopi a comu nerozumiete? Ved tomu popisu chape aj absolvent ucnovky!

Jana T.

Je to veľmi zaujímavé miesto... Je tu aj sopečný ,,výfuk", 25 m hlboká diera - jaskyňa Sezam.

Tidoj

Som si zase klikol túto fotku a rozmýšľal som, prečo som si vlastne ani nepozrel, kde presne toto miesto (s vypchatými hrabošmi) je. A už viem prečo...

Jantaara

:-D

Ale fakt je, že informačné tabule všade píšu veľmi odborne, bodaj by to potom obyčajný človek čítal. Veľa krát sa ich ani mne nechce dočítať, a to si dovolím tvrdiť, že blbá nie som.

Tidoj

:-) To áno.
Svah pokrytý "menšími vypreparovanými tvrdošmi" si kvôli nedostatku vedomostí a prebytku predstavivosti predstavujem ako svah pokrytý menšími vypreparovanými hrabošmi.

Jonathan.sk

...šak to kua, samé cudzie slovo... :))). Jediné čomu rozumiem je ten pivovar.

Tidoj

Tomu textu nerozumiem ani prd, ale jedného Putika som poznal. Fotky z lesa sa mi páčia.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky