Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Je toto vôbec ten Lipovec?

Diskusná téma K fotke: Je toto vôbec ten Lipovec?

Je. Toto je výhľad z kopca Lipovec. Kým som sem ale prišiel z Horného Srnia, tak som sa stihol hneď na začiatku stratiť. Teda ja som sa nestratil, išiel som podľa inštinktu a svojho navigačného pudu dobre. Ale stratil som značenú turistickú cestu – „modrú značku“. Aj som si zanadával, aj som to predýchal, aj som ju zase našiel a táto lúka ma dostatočne odškodnila a úplne zregenerovala. To som ale ešte nevedel, že strácať a nachádzať sa budem celou cestou, takže názov fotografie je symbolický pre celý tento môj objavný výlet. Aspoň túto lúku som si dostatočne užil. Je z nej vidieť Biele Karpaty medzi Vlárou a Vršatcom. Vpravo aj kúsoček Považia s nejakými kopčekmi nad Ladcami. Asi.

Tidoj

Skúsil som fotku od stromu po strom - nie je tam síce toľko informácie ako na tej panoráme, ale je naozaj krajšia. Teda harmonickejšia. Za pripomienku ešte raz ďakujem.

Daulagiri

Ono jednoducho povedané, ten pravý kraj je podľa mňa zbytočný. Bez neho by to bolo kompozične také lepšie. A pchať do záberu čo najviac nie je úplne zlá myšlienka, ale nie vždy to treba. občas treba robiť kompromisy. Tak asi tak :-)

Tidoj

Asi sú tie stromy vpravo mimo tej hlavnej línie -vysoko a von z obrazu. Teda asi TO je disproporčné. Rozmýšľam, že ani som sa tým takto nezaoberal, keď som to strihal, že som sa skôr pozeral, že aby sa do rámu zmestilo (pokiaľ možno čo "najproporčnejšie") všetko, čo sa dá.

Tidoj

No, to možno, nad tým som neuvažoval. Každopádne som ti vďačný za názor aj za návrh. Ja sa (možno zbytočne) snažím do záberu napchať čo najviac z toho, čo sa dá vidieť naživo, tak pokiaľ mám fotky, potiaľ ťahám panorámu.
Neviem, čo presne je disproporčné na tomto zábere, ale idem ho skúsiť podľa tvojho návrhu, že aké to bude.
Kraj to je síce pekný, ale mňa úplne dostali hlavne Súče s Vlčím Vrchom a celým okolím. Neznámy je aj pre mňa, toto bola moja prvá cesta tadiaľto.

Daulagiri

Vyzerá to na celkom pekný kraj. Pre mňa úplne neznámy.
Akurát si mohol reznúť cca 5 cm sprava a nechať to len po ten strom, takto je to také zvláštne disproporčné.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky