Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Pán Nádherný

Diskusná téma K fotke: Pán Nádherný

Keď som ho uvidel prvý raz, bolo to vlani v novembri z Kopy (viď foto http://hiking.sk/hk/ga/36567/mala_fatra-stoh_velky_rozsutec_osnica.html), netušil som, kedy budem z neho Samotného obdivovať 360-stupňové výhľady na všetky svetové strany. Kráľa Malej Fatry, ako ho zvyknú nazývať, som postupne pozoroval z rôznych vrchov a kopcov, na ďalších turistických výletoch, ktoré prišli po výstupe na Kopu. Boli to postupne pohľady zo: Šípu, Žobráka, Tlstej hory, Radičinej, Osnice, Veľkého Choča, z chodníka nad Liptovskou Lúžnou, Ohnišťa, až napokon sa to stalo. Kamarát ma vzal na 2-dňovku do srdca Krivánskej Fatry, do oblastí tak milých pre Jánošíka, kde som prvý krát pocítil pod svojimi nohami Jeho vrcholové skaly. To, čo som predpovedal (http://hiking.sk/hk/ga/40396/mala_fatra-takto_blizko.html), sa 12. augusta stalo skutočnosťou! Vyprorokoval som si to :-)

Samuraj

Ako hovoríš, daulagiri. Už teraz sa teším, kedy do týchto čarovných miest znova zavítam!

Daulagiri

Chvíľu obchádzať, okukovať, snívať a potom naň vystúpiť to mám aj ja rád. Tak si človek vybuduje k danému miestu hlbší vzťah. Super ;-)

Tidoj

Postavička je v pohode, tá sa páči aj mne. Mne je len ľúto, keď si Slováci svoje idoly vyberajú podľa nejakého klišé, ktoré sa ľúbivo ľudovo traduje a nemusí byť pravdivé. Ale to by sme mali prediskutovať niekde hore kopcom, alebo aspoň pri pive ;-)
Nemyslím si, že Svätopluk bol kráľom starých Slovákov (nie viac ako napr. Štefan 1.), nemyslím si, že Slovensko stavia a vôbec kedy stavalo na cyrilometodejskej tradícii, nemyslím si, že Matúš Čák bol Slovák, ani že bol trenčiansky a nemyslím si, že Jánošík bral (kradol) bohatým a chudobným dával. A tiež si nemyslím, že som málo Slovák, málo vlastenec, alebo že málo poznám dejiny svojej vlasti keď si to všetko myslím.
Ale s fotkou to nesúvisí, tá je naozaj mimoriadne pekná.

Samuraj

Vďaka :) Ale nerozumiem, prečo je podľa Teba Jánošík strašná postavička? Tebe sa nepáči, iným sa páči. Napr. niekomu sa môže na Jánošíkovi páčiť, že bol chrabrý... S ostatným s Tebou nemôžem nesúhlasiť!

Tidoj

Fotka je tiež pekná, ale páči sa mi tvoj pokec k fotografii. (Až na tie kydy o Jánošíkovi, to je strašná postavička.) Verím, že je super chvíľu obchádzať, okukovať cieľ, snívať a plánovať a potom sa tam dostať.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok