Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Mníšek nad Popradom – Obidza

Diskusná téma K článku: Mníšek nad Popradom – Obidza

Týždeň po národnom výstupe na Kriváň sa na poslednú chvíľu rozhodujem absolvovať dvojdňovú túru v lokalite, kde som ešte nebol, dúfajúc, že tam bude ľudoprázdno. Bolo. Davy som zažil až na druhý deň v závere trasy. V prvej časti si doslova vychutnám kvalitný ľudoprázdny turistický chodník, vedúci po štátnej hranici a po hrebeni, z ktorého sú hlavne v úvode nádherné výhľady predovšetkým na rozľahlé pohorie Ľubovnianskej vrchoviny (poľsky Beskid Sądecki).

Nonormal

Pre mňa jedna z najkrajších častí Slovenska. Až som trocha obanoval, že tohto roku som sa sem nedostal =/

Bazin

pekne pocitanicko nedelne (uz mi chybalo), ako keby som tam bol....ale skoda ze som nebol...

Bazin

pekna fotodokumentaz a popis, a krasny super moon!

Dzakomoo

na tento článok som už čakal a veru potešil ma. Je to dosť paradox, že z jednej z miestnych častí Mníška n/P. mám otca, no túto hrebeňovku od Pilhova po Eliášovku som nikdy neprešiel.. Skôr sme sa ako detiská chodili do Popradky kúpať. Na siedmej fotke je vidieť kameňolom hneď za hranicou, a tam sme cez rieku prekračovali SK-PL hranicu, vtedy to bolo ešte nelegálne. Vždy to bol taký adrenalín :) Na Eliášovke som bol prednedávnom, zlákal ma tam najmä symbol vyhliadkového miesta v mape, no bol som dosť sklamaný, keďže žiadne neboli, zato bordel bol, k tejto smutnej realite nemám čo dodať. Na Niedzwiedzi som chcel trochu porelaxovať, no cez plot na mňa vybehol pes a ďalší veľký bundáš sa asi tiež na mňa chystal, tak som upaľoval kade ľahšie :) Ty si asi takýto incident nemal. A Obidza, to je oáza pokoja, o tom ale asi budeš písať v pokračovaní článku, na ktorý sa už teším :)

Dzakomoo

a ešte k Vabcu som chcel, keď som ešte býval v SL, tak som si to zopár krát hore vyšliapal a zjazd naspäť do Ľubovne ozaj stojí za to. Ale aj na druhú stranu do Kremnej. Je to jeden z najlepších zjazdových cestných kopcov v tejto oblasti!

Peter Miler

Čavte, vďaka! Dzakomoo, so psami ja incidenty akosi nemávam, okrem cyklochodníka Poprad - Svit, kde chodia venčiť psíčkari sídliskových ubrechaných a nervóznych čoklov :-)) Ale s týmito veľkými hafanmi mám len dobré skúsenosti, asi preto, že ich mám veľmi rád :-)) No a tá Eliášovka aj mňa sklamala, na mape je to vyhliadkový bod, ale v reále sa dívaš len na odpadky v lese...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov