Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Látky – Sihla – Krátke – Pohron. Polhora

Diskusná téma K článku: Látky – Sihla – Krátke – Pohron. Polhora

Kto chodí s batohom po Slovensku a nevyberá si len vyššie nadmorské výšky, určite označí Slovenské rudohorie za najvhodnejšie na túlačky. Veporské vrchy, včlenené medzi Poľanu a Muránsku planinu, patria medzi najobľúbenejšie. Relatívne nízke prevýšenia, nádherné výhľady a ľudia, žijúci dosiaľ v symbióze s prírodou až na hrebeňoch hôr.

Zivan

Peter, Rudohorie je proste jedinečné a tebou opísaný trek to len potvrdzuje.
Vlani v novembri sa mi tiež podarilo zakufrovať pri zostupe z Krátkeho do Polhory po žltej, presne tam kde to popisuje Muska.

Svatopluk Štěpánek

muska a pencurák: Rudohorie
a Poľana sú od januára 1979
mojím najoblúbenejším krajom
kam sa na ne "hrabú" Seychely, Maledivy atď, atp
oba Vepre, Poľana od Vrchslatiny, Voniaca to je opravdu nádhera

Pencurák

Musím potvrdiť tvoje slová,Slovenské Rudohorie je krásny kút Slovenska.V auguste sme s kamarátom robili Rudnú magistrálu a pri zostupe z Klenovského Vepra sme zablúdili presne na tom mieste,ktoré popisuješ ty aj Muska.Potom sme sa museli štverať z balockej strany späť hore.Ale príroda je tam krásna,Rudná magistrála je super zážitok!

PaliT

Vďaka za milý článok, pripomenulo mi to letné čundre v senníku u babky Škopíkovej, budem sa tam musieť vrátiť. Krásny to kraj!

Muska

Ako rodený Polhorec chválim výber túry :) ..inak som zvedavý ako sa to bude vyvíjať na Klenovských blatách, lebo je tam dosť narušený vodný režim blízkou ťažbou, čo sa týka tej nepríjemnej balockej odbočky zo značeného chodníka, no asi spravím plechovú šípku s červenou značkou podľa noriem a pôjdem ju primontovať na ten mohutný smrek pri rázcestí chodníčkov. Už tam zablúdilo nemálo ľudí, a nie len takých čo to idú prvý raz. ..a ešte žltý chodník z Kátkeho do Polhory rovno pretína spomínanú zvážnicu, akurát ten vstup do lesa pod cestou vidno poslabšie, lebo páni uhadzujúci zbytky po ťažbe ich nakomponovali akurát na okraj cesty s chodníkom.

Sona

Úplne súhlasím, šli sme hrebeň Veporských teraz v septembri a je to nádherná krajinka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma