Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Slanské vrchy zo severu na juh II.

Axel

Pekna cyklotura...
Aha, hups :-)))
(Fakt vela asfaltu)

PaliT

Fajná inšpirácia. V niečom mi Slanské vrchy pripomínajú M. Karpaty.
Mať spoľahlivých a motivovaných parťákov na výpravy do hôr je vskutku veľká vec!

Boro

Ahoj Stano. Normálne si ma donútil siahnuť po starom cancáku a zasa si prečítať, ako sme ho prešli my v r.2001. Štartovali sme z Prešova cez Ruskú Novú Ves, chaty Hrmónia, zrubu Koloros,Hanušovské sedlo,Grimov Laz (bivak),Makovicu a do Herlian (bivak v altánku u žriedla). Ďalej na Dargov.priesmyk a k chate Bogota(bivak).Potom do Slanca a na Izru.Chceli sme az do käúpelov Byšta ale zakufrovali sme a skončili v obci Brezina. Tiež sme mali dojem, že je tam spústa šlapania bez výhľadov a dosť nudných a zdĺhavých. Ale je to už fúra rokov.

Npnp2

super, konecne nieco poriadne z tychto koncin :))) )

FunTTomas

npnp2: nech sa páči. Môžeš aj ty niečo napísať z týchto končín a prispieť na Hiking.

Npnp2

ak bude cim, velmi rad prispejem :o)

Peter Miler

Nazdar, konečne som sa dostal k prečítaniu oboch článkov. Veľmi pútavé. Hlavne tie posledné vety sformulované v závere sú veľmi výstižné. Takéto odľahlé lokality zbožňujem. Slanské vrchy mám v pláne, tak uvidíme, kedy sa mi tam podarí ísť.

Peter61

Keď tak čítam o logistickych problémoch vrcholiacich na Dargove:
ak pijeme na zdravie, nemala by to zabezpečiť zdravotna poisťovna?

Ragnarokkr

V lete sme išli rovnakú trasu, len opačne. Skupinka asi 30 ľudí, a bolo to vynikajúce.. Len tie asfaltky hlavne na juhu sú smrť pre nohy. Kliešte a otlaky sú samozrejmosť

Gagigo

Táák, niečo k téme, po impulze z 5. riadku nižšie. Pred pár dňami som "doturistikoval"celé Slanské vrchy. Myslí sa tým zabsolvovanie úplne všetkých TZT v tomto pohorí, teda od Prešova po Slovenské Nové Mesto, plus časti Laboreckej vrchoviny od Giraltoviec po Vranov n/T, tiež Brekov, Krivoštianka. Čiže všetky TZT v rozsahu papierových máp VKÚ Harmanec č.116, 117, resp. Hiking mapy v tomto rozsahu, vždy skvelo, perfektne doplňanej aktuálnosťami, zmenami z terénu /vďaka misob a celý Hiking/. Nuž, poznatkov, zážitkov, informácií, fotografií i spomienok z týchto miest je množstvo. Tu sa to všetko napísať nedá, resp. nedokážem to napísať 2 - 3 vetami.

Ade.e

Slanske som presiel len cast od RNVsi na SImonku a do Zl.Bani v okt. 2013. Trz mam naplanovanu trasu od Shuty cez Izru na Fuzer a spat cez V.milic do V.Mysli. A zaroven chcem prejst 2dnovkuod Zl.Bani a opat sa vystverat na Simonku,kedze v jeseni som nadabil na hmlu a odtial cez Makovicu do Herlian. Ale ked citam, ze aky je tam problem zo znacenim a kliestami(co maximalne nemusim) tak nvm nvm..

Vlado 2

Trasu z Herlian do Zlatej Bane som prešiel pred dvoma rokmi značenie vcelku bez problémov ( malý problém za Herľanmi ) Ale keď si trasu prejdeš na sat. mape s určením orientačných bodov dá sa bez problémov. Obdobne je to v časti Slanec - Izra - Milič a pod. Ako je to okolo Dargova neviem posúdiť.
Neviem či je tomu ozaj tak, alebo je to len môj subjektívny pocit, ale mne proti kliešťom ( a proti muchám a ovadom určite ) pomáha ak si večer pred túrou a hneď ráno zoberiem tabletku THIAMINU( Vitamín B ) + v lokalitách zvýšenej koncentrácie kliešťov si vystriekam topánky sprejom proti kliešťom + po každom úseku s vysokou trávou vizuálna prehliadka nohavíc.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma