Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Včelín na Mikulášskom vrchu

Skriatok

Ahoj LUkas13!

Vies o tom viacej napísat?

(Dvakrát som tam spal za posledné dva roky, no nezdalo my to za miesto kde by sa dalo byvat dlhodobo. Trebalo by vymenit aspon tie dosky a poliester z boku).

Skriatok

Jééj:)! Na tej poslednej fotke v predoslom príspevku vydiet nás zápis. To tam nikto nebol od septembra, do decembra (?).

Prirodninka

Magic bus sme navštívili na konci novembra (2019) - stále stojí a je úžasný! Zariadený vcelku luxusne - jeden matrac, lavice, stôl, kabáty .. čo sa piecky týka, prvotné nadšenie z nachystaného drevka vystriedalo sklamanie z toho, že dymí dovnútra. Takže sme si večer krátili vyfukovaním krúžkov z vlastného dychu :D. To miesto má neskutočnú atmosféru, určite odporúčam!
.. mimochodom, býva tam myš, takže si jedlo na noc radšej nenechávajte na stole.

Ade.e

Bol som tam v maji 2017, nieje to ziadna extra cerstva informacia, ale Vcelin sa nachadzal v stave, aky je nizsie popisany.

peterjuraj

Ahojte, neviete prosím v akom stave je toto krásne miesto na sny?

Daulagiri

Veru potvrdzujem, lejak a krúpy sa sypali statočne a dnu sa dostalo len pár kvapiek. Fajné miestečko pri takom nepriaznivom počasí.
Váľanda by pre nás vyšších mohla byť o niečo dlhšia, ale spí sa na nej pohodlne.

FunTTomas

Otestované na nocľah počas slnovratovej upršanej noci, keď podvečer padali krúpy, ktoré vydržali do druhého dňa. Nekúrili sme, ale objekt je slabo resp. nezaizolovaný, takže neodporúčam na zimný pobyt so spoľahnutím sa na kúrenie. Niekdajšie otvory po úľoch sú zakryté síce polystyrénom, ale sú tam medzery. Strecha vydržala aj počas výdatného dažďa, len na konci pri strešnom okne veľmi slabo preteká (občas kvapka) cez nejakú dieru. Preto je koniec "ležadla" prikrytý kusom pláštenky a preglejka je mierne zavlhnutá, kde sa tvoria zelené riasy. Ale ako núdzovka veľmi dobré. Ochránilo nás to dostatočne počas dažďa. Vďaka Ďuri za tip na bivak.

Tomasz.

Ked' je dazd, je tam problem. Strecha preteka. Pecka ne je velka, a stoi pri dverach autbusu. Kurili sme dobre, ale o 1-2 h. uz bola zima.

Muska

Tak ako píše Pafi, vedenie komína vidno aj na fotke v článku, karimatky sa hodia..

Pafi

No asi neskoro, ale predsa:
objekt je v dobrej kondícii, išli sme okolo 27.10., no keďže boli 2 popoludní, išli sme ďalej. Nekúrili sme, piecka však vyzerala funkčne, sekerky som si nevšimol, no možno tam je, ale na okolí máš zmiešaný les, nuž ju až tak nepotrebuješ. Komínová rúra vychádza oknom von, tam je diera, čiže aj slabé miesto izolácie. Vnútri jedna opotrebovaná váľanda a jedno dlhšie miesto na spanie (niečo ako podbeh), tvrdé, čiže bez karimatky by som neodporúčal.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov