Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Rozhľadňa Čerešenka_01

Jantaara

Yetee, palec hore!

A nech si hovorí kto chce, čo chce, ale akcií na Slovensku je čoraz viac. Kedysi nebolo čo robiť cez víkend (turistiku nerátam), teraz sa stále niečo deje. Aj rekonštrukcie bojov sú čoraz častejšie a verím, že aj tu sa to bude opakovať.

Človek by nepovedal, kvôli čomu všetkému sem zahraniční turisti prídu. Oňahdá sme holanďanom vysvetľovali, ako sa dostanú na vojenský cintorín pri L. Mikuláši.

Yetee

Paci sa mi ten klasicky "slovensky" pristup. Ak nemam "JA" dovod tam ist, tak potom ten dovod nema nikto. Pre mna ako domaceho, je to mozno bevyznamne ale pre cudzieho to moze byt atrakcia. Ved aj my casto obdivujeme prave to, co doma nemame. Je lepsie pripomenut si nieco vyznamne radsej po 701 rokoch ako nikdy. Asi by nebol problem organizovat rekonstrukciu bitky aj kazdy rok. Vsetko je len o nadsencoch, ktori budu mat odvahu sa tomu venovat a o frflosoch, ktori sa z toho budu vysmievat. Ktorych je na Slovensku viac :)

Axel

Pripomienka historickej udalosti, akurat to vyrocie sa o rok zmeskalo. Nevadi, kosicky magistrat ho oslavoval preventivne o rok skor (co uz, ked boli volby).
Ale tak mame k bitke uz

  • Chodnik stredovekeho casu (skuste dat do googla)
  • Pramen Karola Roberta (skuste dat do googla)
  • Muzeum bitky pri Rozhanovciach (skuste dat do googla)

A to su uz peniaze vycerpane, propagacia rozbehnuta, akcie ukoncene. Osobne si neviem predstavit viac ako hrstku navstevnikov, ktori odniekial pojdu prave sem a prave kvoli rozhladni (geocacherov neratam, tiez som tam uz kvoli tomu bol a druhy raz nemam dovod ist - otvorena kamenna veza uprostred pola, ktora ponuka vyhlad presne rovnaky, ako "kopec" na ktorom stoji. Nic viac ani menej).

Jantaara

Ahaaa, ja som si neprečítala popis, len názov. Tak to potom má význam a pekne korešponduje aj výzorom so stredovekom.

Yetee, dík za usmernenie.

Yetee

Osobny pomnik? To je for :) Je to pripomienka historickej udalosti. Jedine vyznamne stredoveke bojisko, ktore moze Slovensko ponuknut. Mnozstvo ludi cestuje prave koli takymto zaujimavostiam. Tak preco to nespropagovat. Keby tam niekto zapichol dreveny kolik, kolko turistov by tam asi prislo? Chce to len drzat palce takymto nadsencom. Teraz uz len dotiahnut pristupove znacenie, aby to nebolo hladanie hodne geocachingu.

Axel

Nejde o vyhlad. Ale o vybudovanie (osobneho?) pomnika a preinvestovanie dotacie.
Vyhlad je odtial aj bez veze, o tom niet pochyb...
Ale na druhej strane, ked sa v Kosiciach dokazalo preinvestovat 27 tisic na docasne drevene podium pod mostom, tak 33 za takuto vezicku nie je az tak zly kauf.

Muro1

No nebolo vysie miesto na okoli skadial by bol lepsi vyhlad ?

Axel

Jaka obluda? Kamenna veza vnutri s drevenymi schodistom. Za 33 tisic eur by si verim lepsie tiez nepostavil... :-D

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky