Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Schronisko w Dolinie Roztoki

Bazin

ad eura, v roku 2012 sa nam nepodarilo zaplatit vstupne do TPN v Kuzniciach a na sch.Hala Kondratowa to bolo neskutocne prehovaranie, teda od vtedy pseudomenu nenosim a nemam problem.

Pehla

Viete mi niekto skusený poradiť, či potok Biela voda sa da prejsť bez problémov cez kamene - preskákať ako kamzík :-)? Chceli by sme tam prenocovať po okruhu v polskej časti a potom pokračovať po slovenskej časti. Ale strácať minim. hodinu času pešibusom do Lysej Poľany a tam prejsť na SK stranu a ísť zasa minim. hodinu späť sa nám zdá o ničom. Hrozí tam nejaká debata s SK Tanapákom alebo niečo podobné? Ďakujem

Peter61

Tanka :-)
ja som zatial zazil vydavok iba PZL, ale to bolo 2012 "pri 5 stavoch. "

Tanka

boli sme koncom decembra a dalo sa platit v euracoch...este mi aj vydali...v euracoch :)

Marcel.c

Neviem, či je celkom správny údaj o nutnosti úhrady v poľskej mene. V septembri 2012 sme tam za nocľah a večeru platili v eurách, bez najmenších problémov alebo zaváhania zo strany personálu. Rovnako začiatkom augusta 2012 sme tam platili za pivo v eurách.
Ak sa odvtedy niečo na tom zmenilo, beriem svoj príspevok späť.
Zákaz vstupu na tú cestu je skutočne podivný, je to veľmi príjemná prechádzka, neporovnateľná s asfaltkou, po ktorej sa hrnú davy a omnibusy. Je pravdepodobné, že to bolo kvôli pašovaniu, ktoré tam vždy prekvitalo a ani zrušenie hranice a voľný pohyb tovaru to nedokázal, celkom nezmyselne, zmeniť.

Zivan

Tiež som šiel pár krát okolo, ale nikdy som tam nenocoval. Mám rád takéto chaty, ktoré svojou vôňou dreva vytvárajú svojskú atmosféru.
Tie turistické kuchynky na chatách (nie niekde vonku resp. v zádverí) sú naozaj dobrá vec a myslím si, že spolu s hlásičmi významne prispievajú k požiarnej bezpečnosti chát. Avšak ani na poľských chatách to nie je všade samozrejmosť. Záleží to hlavne od prevádzkovateľa a jeho prístupu k zákazníkom.
Ten mostík cez Bielu vodu by sa tam naozaj veľmi hodil, ale zrejme sú nejaké, mne neznáme dôvody prečo tam nie je. Predsa len urobiť most či lávku cez hraničný vodný tok je hlavne o prekonaní byrokratických prekážok.

Bazin

Hej oplati sa tam zastavit. S detmi ju mame velmi radi. Skoda ze sa neda ist ku nej popri potoku mimo asfaltky, bola by to prijemna prechadzka hustym lesom. A este vecsia skoda, ze nie je spominany most, bolo by to ako stvorene na zimny okruh s detmi...

Jjano

Chata vyzerá byť pekná (mám taký matný dojem, že som v nej niekedy v polovici osemdesiatych rokov raz nocoval), ale strašia ma tie postele, ktoré majú peľaste pri nohách. To je pre nás dvojmetrových nočná mora ...

Lubo

Vsak kuchynka je aj na Zbojnicke a pekne v teple. Na Brnci vonku + sedenie pre vlastnopapacov vnutri.

PaliT

Tak si to želá zákazník. Spokojnosť hostí je jednoducho nadradená vec.
A má to aj bezpečnostný význam, týmto zamedzia pokútne varenie na varičoch. Nie nadarmo sa traduje: ešte nijaká tatranská chata nezhnila...

Jantaara

Mňa na poľských chatách udivuje, že majú turistické kuchynky a minimálne polovica poliakov si tam robí svoje jedlo...teda hlavne čaj, kávu a kadejaké vifonky. Jednak by som si radšej kúpila normálnu polievku a druhak chaty prichádzajú o veľké tržby.

Peter Miler

Parádna práca Tomáš! Táto chata je ukrytá v chráme lesa (staré jedle, smreky), kde sa musí spať, ako v oleji. Nehovoriac o blízkych potokoch, ktorých šum k chate dolieha. A aj ceny sú priaznivejšie, ako v našich horských chatách. Neokoštoval som tam ešte spánok, nakoľko som domáci, ale nikdy nevieš :-))

Merhorn

Keby tak aj nase chaty boli v podobnom duchu ako tieto polske...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma