Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Z Kláštorskej skaly

Diskusná téma K fotke: Z Kláštorskej skaly

Príjemné miesto na hrebeni Vtáčnika v príjemný jesenný deň. Najvyššie polohy pohoria už boli skoro bez listu, ktorý ale šuchotal pod nohami. Včera som tu bol presne po roku (20.10.) od mojej prvej návštevy Vtáčnika, tentoraz ale v rámci turistiky a určite sa sem ešte vrátim.

Vladvlad

Už môžem súvisle odpovedať :)
My sme išli zo Zemianskych Kostolian a hore tým náučným chodníkom, ktorý spomína Igor. Dole cez Kláštorskú skalu a do Bystričianskej doliny mapy.hiking.sk/?trasa=NOhXE až na tie dlhé asfaltové presuny to bolo fajn. Pešo všetko dlho trvá :) ale treba trochu zmenu. Tento rok som bol na Vtáčniku tretí krát hiking.sk/…/vtacnik-pod_ruban… hiking.sk/…/vtacnik-nad_priev… príjemné pohorie.

samuraj: zaujímavé spomienky :) Myslím, že vtedy, pri podmienkach aké spomínaš, je dosiahnutie akéhokoľvek kopca zaslúžená odmena.

Igor: pekná trasa ale ako pozerám na mapu, asi to nebolo za jeden deň, či? Nejako sú tie tvoje navštívené body od seba celkom dosť vzdialené :)

Bulat

z Kamenca na Vtáčnik ide dnes miestny náučný chodník

Samuraj

Aáá, Vtáčnik, moja prvá vyšľapaná tisícovka.
Tak ja som bol hore na Vtáčniku len raz, pred piatimi rokmi, keď som s vážnou turistikou ešte len začínal. Vyštartoval som vtedy z Kamenca p. Vtáčnikom a šiel som neznačeným takpovediac vlastným chodníčkom. Výstup mi síce trval dlhšie ako je odhadovaný čas, ale nebanoval som. Prechádzal som šrégom cez nádherný bukový les s pováľanými obrovskými balvanmi, na ktorých adrenalínoví típci trénujú lezectvo bez istenia, tzv. bouldering, čo ma už dlhšiu dobu láka vyskúšať.
Keď som konečne po 5 hod. došiel na vrchol, bol som neuveriteľne šťastný. Na celý deň som mal len 1 liter vody. Nechápem, ako som to mohol zvládnuť.
V ten deň 28. augusta bolo sparno, čím sa výhľady značne zredukovali, no vôbec mi to neprekážalo. Na náhornej plošine boli všade okolo čučoriedky, pokoj a kľud, už nebolo počuť ani drnčiace stroje z kameňolomu... hore bol proste raj..rád na to spomínam.
( niečo z mojich turistických začiatkov )

Bulat

ja som bol tento víkend vo Vtačniku taktiež- akurát o kusok ďalej...moja trasa bola: Lehota p/Vt.- Vtáčnik- Biela skala- Veľký Grič- Cígeľ- Lehota p. Vt. ... mali by sme sa nabudúce dohodnúť :-)

Vladvlad

Vdaka. Paci sa mi tu. Konecne som si ho vklude pozrel. Odtialto som isiel dole zltou znackou a ta nebola nic moc.

Alexander

hned z nahladu som spoznal, aj ked som tam bol iba raz :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma