Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Pilis – Rám-szakadék (roklina Rám)

Diskusná téma K článku: Pilis – Rám-szakadék (roklina Rám)

V mojich príspevkoch by som chcel ukázať pre nás Slovákov málo známe miesta blízko našich južných hraníc. Pomerne nedávno som mal pocit, že na Slovensku mám toho pochodeného dosť a napadlo mi pozrieť sa do Maďarska. Bol som naozaj príjemne prekvapený, koľko pekných a pre nás úplne neznámych miest je neďaleko od hraníc. Navyše túry sú zvyčajne vhodné aj pre deti. Začnem prechodom rokliny Rám v oblasti Pilišských vrchov pri Štúrove. Ide o jednu z mála roklín v Maďarsku v tom zmysle ako tiesňavy chápeme my a znesie porovnanie s roklinami Slovenského raja.

Kajko

Dnes sme prešli roklinou Rám - 3 rodiny s detmi (od 3 do 12 rokov ).
Miestami naročne pre male deti/ sem-tam sme ich aj niesli /, ale maju zažitok. Odporúčam všetkým ktorí maju radi rokliny , rebríky a schodíky.

Jantaara

Dík za tip, do Štúrova chodievame, tak si urobíme výlet aj sem.

Knor

Uf, vdaka. Asi by som mal citat viac ako perex a obrazky :-?

FunTTomas

knor: pozri si posledný odsek článku, kde je aj odkaz na turmapu s návodom. ;-)

Jjano

Axel, oblasť je z Budapešti veľmi dobre dostupná prímestskou dopravou, čo uľahčí nástup do terénu z Košíc.

Axel

Tuto roklinu som objavil na internete relativne nedavno, no tiez sa tam chystam. Len to treba nejako pospajat, predsalen z Kosic to mam kusok daleko na otocku :-D
Ale potvrdzujem, ze Madarsko som vzdy povazoval len za nejake dolniaky, ale fakt maju co ponuknut a najme vedia predat kazdy suter.

Knor

Zdravim,

Nepoznate nejaku madarsku stranku s turistickou mapou krajiny, podobnou, ako je mapa na hikingu?

Jjano

Hej, Boršonské a Pilišské pohoria sú veľmi turistické a sú kúsok za hranicou. Navyše, dolina Dunaja medzi nimi je veľmi pekná, bicykloidná, veľa zaujímavostí a pamiatok (Visegradsky hrad, Ostrihomská bazilika, skanzen v Szentendre, rímske vykopávky), veľmi dobré reštaurácie, kompy cez Dunaj, dobré dopravné spojenia, hustá sieť peších aj cyklistických značených trás, v lete kúpanie v Dunaji ... je to tam fajn.

FunTTomas

vďaka za užitočný článok. Je pekným dôkazom, že aj u južných susedov sú hory hodné návštevy. Je to fajn tip na výlet na skorú jar, keď na našich horách ešte leží mokrý sneh a na dolniakoch sa možno potešiť prvou kvetenou, či prebúdzajúcou sa prírodou.

Jjano

Teda, už niekoľko rokov sa do tohto kaňonu chystám a ešte som tam stále nebol. Do pohoria Pilis chgodím niekoľkokrát ročne, tak snáď ma ten článok nakopne. Ďakujem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma