Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Bezohľadnosť na Evereste ????

Rc

fuu svajciar abdul a american puwei liu... ale v kazdom pripade nech odpocivaju vp okoji

Beta

Videla som včera film "Vrcholová príťažlivosť" a hoci viem, kto je Mečiar, nebolo pre mňa jasné, o čo ide s tým výstupom na Everest. Vo filme nie je to vysvetlené. Teraz viem. A mimochodom, je toto dobrý film, odporúčam. Páči sa mi aj to, že keďže veľmi často počujem, že v horách Poliaci sa správajú takto, Česi takto a Slováci takto, tento film ukazuje, že do hôr nejde príslušník nejakého štátu, iba ide človek.

Vladeno

Dočítal som knihu Everest, hora smrti, od Františka Keleho. Zaujímavé, odporúčam.

Bikemartin

Nepálci si vzali príklad z nášho Gerlachu ;-)

Nepál zakázal sólo výstupy na svoje najvyššie hory, vrátane Everestu. Horolezcov bude musieť sprevádzať sprievodca. Úrady dúfajú, že to zníži počet tragédií a vytvorí to nové pracovné príležitosti miestnym. (bbc)

bbc.com/…/world-asia-42521138

Substance242

Tak to je megapremakaný článok (nytimes.com), díky. Mne osobne pripadá snaha dostať odtiaľ telá domov ako neuveriteľne stupídne mrhanie peniazmi a riskovanie ďalších životov.

Peter61

Clanok k Tomášovmu príbehu z Pod lampou 28.5.2017:
tyzden.sk/…/s-everestom-v-hla…
Keď vrtuľník pristál v Kathmandu, sanitka ich odviezla do súkromnej nemocnice. Po prvom CT vyšetrení si lekár Justin zobral Mirku bokom. S pokojom Angličana na čaji o piatej jej ukázal záber Tomášovho mozgu s útvarom, ktorý tam nemal čo robiť. .....: „Myslím, že to bude nádor.“
....Alpenverein. Poisťovňa o dva dni zabezpečila ambulantný let ... Tomáš priletel na bratislavské letisko a rakúski lekári ho odeskortovali až po nemocničnú izbu na Kramároch. "

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma