Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Ostrov Goldberg

Diskusná téma K fotke: Ostrov Goldberg

Tentoraz pohľad z vŕšku s krížom v masíve Paradajzu na severnú časť Štiavnických vrchov. Inverzné more zahaľujúce Žiarsku kotlinu oddelilo od pevniny Zlatý vrch (Goldberg), ktorý takto ostrovne vyzeral úžasne. V údolí sa leskne modrá hladina tajchu Rozgrund. Na horizonte zľava Biely kameň a Veľký Grič vo Vtáčniku, v strede kopčeky Strážovských vrchov a vedľa masív malofatranského Kľaku. Podmienky po ktorých som túžil možno aj 10 rokov mi v tento deň učarovali.

Jonathan.sk

Vynikajúca viditeľnosť, keď sme sa tam motali, pred troma týždňami tak z Goldbergu som Biely kameň a Gríč iba tipoval. Boli sme aj na Rozgrunde a upútala ma strmosť sypanej hrádze, potom sa pozrel toten Internet a tam píšu, že do polovice 19. stor. to bola najodvážnejšia vodná nádrž na svete.

RadoZH

Dnes sme boli na Zlatom vrchu (skúsili sme trasu od Červenej studne), inverzia sa len "črtala", pridávam sa ku gratulantom - beriem ako motiváciu znovu sa vybrať napr. na Tanád.

Daulagiri

Veru toto nie sú každodenné podmienky v tejto oblasti, preto som si ich o to viac vážil.
Jonathan: Rozgrund som zažil aj vypustený, tiež je to pecka.
Rado nech sa teda zadarí čosi podobné.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Takže sa rekonštruuje aj tento, ako to tu teda funguje.? Otvorený je tým pádom len cez víkendy ako väčšina, ktoré sú opravované?

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok