Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bertotovce – Mindžová – Strieborná hora

Diskusná téma K článku: Bertotovce – Mindžová – Strieborná hora

Vždy som túžil pomotať sa po okolí Vyšných Repáš, Oľšavice a Brutoviec práve koncom októbra, pretože sa tu vyskytuje obrovské množstvo smrekovcov opadavých, ktoré košaté a staré rastú solitérne na lúkach, ale tvoria aj súvislé porasty. Nikde inde na Slovensku ich pokope toľko nenájdete. Tieto lokality sú v tomto výnimočné. A práve v tomto období majú sýtu zlatú farbu, ktorá dáva najkrajšej časti Levočských vrchov neopakovateľný vzhľad. Keď po rokoch konečne nastal správny čas, vydal som sa peši z Bertotoviec do Spišského Štvrtka. Trasu dlhú 75 km som si rozdelil na tri dni a hneď v prvý deň ma čakala najdlhšia etapa.

Nonormal

Parádne fotky Peťo a môj obľúbený kraj k tomu.. Teším sa na článok až sa vrátim z roboty - teraz už nestíham. =P

Zdenči

Z tej studničky tečie teplá aj studená, keď dve rúry? :-)

Peter61

zdenci : je to v clanku
"Kúsok za prístreškom pri ceste po pravej strane nachádzam studničku s dvomi rúrkami – s teplou a studenou vodou"

Peter : dobre rano !vitaj, mestki parobek na valaľe :-D
btw.pekna fotka z Chotarnej

Zdenči

Peter61...článok som ešte neprečítal...len fotky prebehol

Boro

Peter, normálne si ma donútil otvoriť si v druhom okne mapu a sledovasť tvoju cestu. Strašne mi to priupomenulo rok 2005. keď sme robii Branisko zo Sabinova na juh. Je to aj na tomto webe . A tak som zistil, že tam na východe asi staviate tie najlepšie útulne, pretože my sme jednu super útulňu našli na Kamennej, čo je len pár km od tej "tvojej".A kraj je to naozaj úžasný. Už sa teším na pokračovanie.

Daulagiri

Úplná nádhera. Článok, kraj i fotky. Pripomína mi to moje obľúbené Rudohorie. Chcel som sa tu potúlať minulý rok, ale nevyšlo to. No tento článok ma tak navnadil že tento rok už spravím maximum aby som sa sem dostal (buď Branisko a Bachureň alebo Levočské).
Teším sa na pokračovanie.

Alexander

Pekne, pekne, si riadny spisovateľ. Časť trasy som nedávno šiel, tak dík za pripomenutie. V jeseni je tam parádne, ako som predpokladal. A pekné fotky. Tiež som nahodil do systému článok, náš bol okruh a v zime, tak predsa niečo iné.

KarolM

Pekná túra! Bachureň i Branisko sú malebné a relatívne zachovalé pohoria. Žiaľ vo vzácnej lokalite v Branisku sa buduje kameňolom forum.mtbiker.sk/post764267.h….
Inak zo sedla pod Magurou do sedla pod Bachurňou sa oplatí ísť lesnou cestou cez druhý najvyšší kopec pohoria Bachureň Maguru (1067 m). Sú tam nádherné hrebeňové lúky s výhľadmi na Tatry. Zo sedla pod Bachurňou na najvyššiu Bachureň je to na skok. Z vrcholu sú krásne výhľady na západ (Kráľova hoľa, Levočské vrchy, Tatry).

Alexander

Tak, tak, to sme nevynechali (Maguru) minule pred týždňom cca :-)

Peter Miler

Čavte, vďaka za reakcie :-))
Stano, som ti zase zabrúsil do rajónu :-))
Boro útulňu postavili turisti z Hermanoviec - krásna práca, bezpochyby :-))A tvoj článok si najbližšie určite prečítam!
Polovicu už mám prečítanú, tak po kúskoch :-)
Karol - to fakt ľutujem, Alexnder dal aj nedávno fotky do galérie z tej lokality a až teraz vidím, o čo som prišiel, ale o to mám väčšiu motiváciu vrátiť sa tam. Čakám na poriadnu zimu, tak asi až v decembri. Chcel by som ísť v snehom obsypanej krajine, prespať na Chotárnej a skončiť v Sabinove.
O tom kameňolome viem - riadne ma to vytočilo, ten cynizmus...

Alexander

A s tými smrekovcami máš pravdu, sám som si to všimol tiež, ale až po tvojich slovách aj uvedomil, že fakt asi nikde inde toľko ako tam.

Peter61

šani : aj ja, málo botanizujeme !
Ad Magura : je tam posed a bol aj pouzitelny vrak autobusoveho privesu ( myslim, ze aj s pieckou)

Bazin

krasne foto a klasicky super citanie, vdaka !

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov