Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zateplená bunda adidas Terrex Ndosphere

PaliT

Keď už sme pri tých bundách, má niekto skúsenosti so Skisky?
Či mám na to urobiť samostatné vlákno,

.ph

Adidas uz davno nie je znacku jogingovych suprav a bezeckej obuvy. Outdoorove oblecenie od tejto znacky pouzivaju aj vrchlovy horolezci. Osobne by som si aj nieco vybral. Minuly vikend som videl v Tatrach damske i panske modely z kolekcie Terrex a pacili sa mi. Vsetky outdoorove odevy od Adidasu co som videl boli sice strihovo uzsie, co pre niektorych moze znamenat problem, ale stihlejsim atletickym postavam to urcite prekazat nebude. Materialy su dnes dost elasticke a uzsi odev je z funkcneho hladiska lepsi ako volne handry.

Lubo: Niekedy je lepsie ked je kapucna na prilbe. Popruh pod bradou moze pri pohybe fixovat bundu k brade a napr pri lezeni, ked zaklanas hlavu, dvihas ruky atd. to vadi. Kratku bundu to dvihne nad pas, ak ju nemas pod sedakom. Ak ju mas pod sedakom, tak ta to obmedzuje v pohybe. Pokial je kapucna elasticka tak to samozrejme nevadi. Pri neelastickych materialoch to dost prekaza.

Lubo

@.ph
Kapucna je navrhnuta s celkom slusnym priestorom, dokonca aj pre mna. Mam totiz hodne dlhy krk, co znamena pri vacsine outdoor veci problemy s dlzkou kapucne. Tato mi aj po nasadeni helmy stale vyhovovala.
Inac chapem, ze niekedy je lepsie na, niekedy pod helmu. Len nikdy sa neda mat obe moznosti naraz :-). Vzdy nieco za nieco. V tomto pripade sa mi to zda dobre riesenie takto, lebo kapucna nie je prilis velka na bezne pouzitie.

ad skatulkovanie znaciek:
Nuz, taka LaSportiva su najma topanky. A voila, dnes robia celu skalu oblecenia pre skialp, lyziarky aj lyze. S oblecenim nemam skusenosti, no dizajnovo sa mi paci. S lyziarkami aj lyzami mam, a musim povedat, ze hoc ide o prvy pokus do tohto segmentu, podaril sa. Kludne by som si napr. kupil lyze LaSportiva GT...
Podobne to je aj s inymi znackami. Sudit na zaklade predsudku neodporucam.

Peter61

Sedačka pod bundou je akceptovateľná u lezca pri TR, keď nemanipuluje s matrošom.U ističa tak možno na skalke na zemi, keď je lano v istítku a nepotrebuje ďalší matroš.

PaliT

No pozrimeže, ja som sa pýtal dievok, čo si predstavujú ako dĺžku chrániacu kríže a ukázali mi bundu, ktorá bude zavadzať aj pod sedačkou.

Peter61

Kapucňa pod prilbou sa IMHO hodí iba za slušného počka. Ak je slota, nalep?a sa na ňu kysličníci vodní a neskôr robia neplechu.
Viem si predstaviť jednu kapucňu pod prilbou a druhú n a prilbe.
Pri skúšaní bundy si dávam prilbu a urobím pár zhybov.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma