Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na Dobrák a Bradlo za výhľadmi

Diskusná téma K článku: Na Dobrák a Bradlo za výhľadmi

Dlhší čas som sa pohrával s myšlienkou prechodu južnej časti Slanských vrchov a spoznania pre mňa nových miest v turistický málo známom prostredí. Často som si v starom roku plánoval a prechádzal na mapách miesta, kam sa chcem ísť pozrieť a objaviť niečo pre mňa ešte neobjavené. Pokochať sa z pekných vyhliadok na okolitý kraj. Pozrieť sa na rodný Zemplín smerom na východ, do Košickej kotliny západným smerom, tiež po vrcholkoch Slanského pohoria od severu k juhu až do Maďarska s nadväzujúcimi vrchmi.

Majoja

Ďakujem za informácie, ale mám priateľa Honzu, ktorý sa samotnymi "ropikmi" opevneniami zaoberá, dokonca sa pustil do ich čistenia, prave tu v okoli Slanskej huty. Niečo sa da násť aj na slanskevrchy.sk$ret

PaliT

Fajný článok aj fotky, toto je tak trochu odpoveď aj na tie nekonečné slamomlátivé debaty o uzáverách chodníkov v NP.
Ak hľadáme skutočný mier v duši a súznenie s prírodou, potom stačí vyraziť na takéto miesta. Na konci cesty môžeme nájsť skutočný pokoj.

Boro

Maroš, tie bunkre sa preto nazývajú Ropíky, lebo ich pred vojnou stavalo ROP, čo je Riaditelstvo opevňovacích prác. Po celej hranici bývalej ČSR tam dostalo prácu kopec ludí a názov Ropíky, alebo v Čechách Řopík sa udržal dodones.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov