Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Kamenné pozostatky v Mokrom jarku

Diskusná téma K fotke: Kamenné pozostatky v Mokrom jarku

Po niekoľkých rokoch som si bol opäť obzrieť toto netradičné miesto, na JZ svahu Mokrého jarku, nad Devínskou cestou. Nesklamalo, len keby som vedel o čo sa jedná :) Spevňované terasy (niekoľko stupňov) indikujú dávnu ľudskú činnosť, možno staré vinohrady. V súčasnosti je tu len štandardný les. Druhá časť fotky znázorňuje jamu - na spôsob studne. Hĺbka meter aj niečo. Videl som ešte jednu, len plytšiu. Všetko sa nachádza na pomerne malej ploche vedľa seba. Kúsok vedľa je možné si všimnúť tiahnuce sa kamenné násypy (kopy kamenia), totožné s tými, na južných svahoch Devínskej Kobyly. Sú umelé, kedysi som o nich našiel nejakú zmienku, čo bolo ich účelom, ale nezapamätal som si to. Čiže celkovo, zaujímavé a tajomné miesto. Neďaleko je aj trampská osada. Pri hľadaní informácii som sa dozvedel, že v lokalite sa našli aj stopy po Rimanoch (spony), ďalej v tom príspevku bola v mape pekne zobrazená možná trasa z rímskej stanice v Devíne na Veľkú lúku za Dúbravkou. Zaujímavé a pre mňa nové informácie o mojom najbližšom okolí.

Meky

Aj ja to teraz hľadám...neviem ako som sa vtedy k tomu dostal.Myslím,že to bola česká stránka mapujúca aj slovenské osady.

Vladvlad

Veď to Michal :)
Než som sem tú fotku dal, gúglil som aj ja, hľadal informácie, aj na trampských stránkach a zatiaľ nič.

Meky

Zaujímavé miesto.Mám taký dojem,že som podobné fotky už dávnejšie videl a to práve na nejakej trampskej stránke,keď som niečo "gúglil" o MK.Som zvedavý,či niekto k tomu niečo napíše.Vladko a opäť tu platí,čo sme už dávno spomínali-že MK nie sú až také malé :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok