Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bývalá útulňa Míľa na Plešine

Pavel Forgáč

Pekm - zrejme 7-8.4 pôjdem na Vtáčnik tak potom ti dám info aká je situácia.

Martin63 - predpoveď počasia sa dá brať vážne tak deň dopredu. Viac ako 10 dní to je už len výstrel do neznáma.

Martin63

Napíš potom ako si dopadol. Túto trasu mám v zozname nesplnených prianí.

Počasie na Vtáčniku o 10 dní som si pozrel na Nóroch a teda nič moc - dážď a riadna zima.

Ale jedna vec mi nejde do hlavy: Prečo ste sa dvaja (124kg) zbalili do jedného batohu. Nebolo by lepšie, aby ste každý mali svoj menší, 8kilový? :-)

FunTTomas

pekm: to ti garantujem, že v polovici apríla bude v najvyššej časti ešte súvislý sneh od Kamenných vrát po Jarabú skalu.

Pekm

Chalani dik za info. A ak by sa vam niekomu podarilo zistit pocasie tak o 10-14 dni budem rad. V podstate sa pripravujem na to, ze v polke aprila este moze byt napr. na Vtacniku sneh.
Co sa tyka spania na Tatre tak stale zvazujeme ci nepotiahneme do Velkeho Pola este tych 7 km tak mozno sa rozhodneme podla aktualnej situacie. Celkom silna chut na pivo ma vzdy taha po takej dlhsej ture. Predsa len 124kg s 15kg batohom musi po 35km a 1400 nastupanych metroch doplnat tekutiny :-D

Pavel Forgáč

A na Tatru zasahujú lúky od doliny ale bývajú dosť zarastené. Pekná lúka je na Plešine priamo na vrchole. Rovné miesto nájdeš hocikde. Vtáčnik má relatívne rovinatý hrebeň a hlavne tú časť od Vtáčniku na Veľké Pole. Takže nájsť miesto na nocľah nie je problém.

ade.e - super nová info. Na mape som tam vždy videl objekt ale nikdy som sa nebol pozrieť čo to tam je. Budem sa musieť ísť niekedy pozrieť nato.

Pavel Forgáč

Pekm - naposledy som bol na Vtáčniku vo štvrtok 17.3. išiel som z Kľaku na Vtáčnik a potom po hrebeni na Biely kameň. Hore na vrchole tyč ukazuje ešte 120 cm snehu a ďalej na hrebeni je tak 60cm ešte. Ráno to bolo zmrznuté na kameň ale poobede už odmäk a miestami som sa aj dosť zabaral. Ale zatiaľ to nebolo až tak hrozné. Poobede na vrchole +8 stupňov takže už aj hore pomaly prichádza jar.Od tých 900 m začína sneh. Ale tieto dni hlásia dosť teplo tak to asi pôjde dosť dole. Na úseku Homôľka-vtacnik-rubany vrch sa určite ešte dačo udrží dovtedy. Pôjdem tam ešte určite medzičasom takže ti dám potom novšie info.

Ade.e

Pekm, Pavel. Pred par dnami som sa dozvedel o tejto chatke Homolka pod Rubanym vrchom (Plesinou), ktora by v case mizerie, mohla posluzit ako strategicke miesto na noclach pri hrebenovke Vtacnika.

Zist k nej by sa tam dalo nadivoko priamo z Plesiny tym hrebienkom (mal by tam ist nejaky chodnik, kt. je naznaceny na hikingmape) alebo ponize v smere od Tatry po cervenej, by mala byt zvaznica smerom do lava, ktora sa napoji na druhu, ktora traverzuje Plesinu a ktora vedie k chatke Homolka. (Tu zvaznicu je aj vidiet na mapke, ktoru prikladam).

Spacie moznosti nech si kazdy zhodnoti sam. Ale typnem pre 3 osoby na verande chatky a 1 v pristresku.
Je to zrejme polovnicka, ci lesnicka chatka, tak treba pocitat aj s ich navstevou.

Pekm

Ahoj Pavel, tak sa ozyvam ohladne tej Ponitrianskej magistraly. Mali by sme vyrazat 13.04. z Handlovej tak zistujem ci mi vies povedat nieco blizsie o pocasi. Kedze su to tri tyzdne este do odchodu tak kludne aj neskor. Zatial to vyzera tak, ze by sme chceli prespat niekde v okoli rozcestniku Tatra prvu noc. Druhu pri hrade Hrusov v altanku a tretiu ak to vide tak v Remitazi blizko Jelenca. A potom uz len do Nitry a domov.
Nevies ci niekde okolo toho rozcestnika Tatra je nejaka luka alebo aspon rovna plocha kde by sa dalo prespat? Dik

Pekm

Dakujem za ponuku a ked by sme mali ist tak napisem. Este je to vsetko vo hviezdach lebo nevieme aka vobec bude vtedy situacia a ci nebudem moct ist iba na Male Karpaty kedze som z BA. Osobne mi to nejako neprekaza ale vzdy je prijemnejsie byt niekde v utulni ako len tak pohodeny v trave. Ale aj to ma svoje caro takze to nechavam na prekvapenie ako bude a ci vobec pojdeme.

Pavel Forgáč

Pekm - o ničom takom neviem a ani by tam nemala kde byť kamera. V podstate na celom hrebeni sú jediné ľudské stavby vysielač na Jarabej skale a kaplnka za Veľkým Gričom. Pre niekoho možno smutné ale ja to vnímam celkom pozitívne, že je to také "naturálne" pohorie ešte aj bez horskej chaty.
Kľudne potom napíš sem alebo rovno na mail, keď sa budeš chystať na túru a môžem ti to ísť obzrieť ako to hore vypadá alebo sa dakoho opýtam z okolia. Kamarát je tam pomaly každý víkend. Len daj vedieť dopredu aspoň týždeň.

Inak ja som na ponitrianskej tiež nemal nič ani celtu. Ale vtedy bola pekná slnečná jeseň.

Pekm

Mam zdarak tak uvidime ci vlacit stan alebo celtu. Predsa len ked chcem ist co najlahsie tak zdarak musi stacit. Mozno ked sa pridaju chalani tak to uz dava zmysel ten stan. Uvidime. V kazdom pripade dik za info. Je tam niekde okolo Vtacnika aj nejake online kamera kde by sa potom dalo pozriet ake su tam podmienky?

Pavel Forgáč

V marci býva často ešte sneh hlavne v časti Homôľka - Vtáčnik - Kláštorka. Ale podľa toho aká je zima. Táto zatiaľ vyzerá, že bude snehu veľa. Osobne by som si zobral celtu/stan a prespal niekde na hrebeni medzi Vtáčnikom a Kláštorkou. Je to tam relatívna rovina. Ideálne asi niekde nad prameňom čo tam je.

Pekm

Dik za tip. Povodne som rozmyslal urobit Ponitriansku magistralu v marci resp. zaciatkom aprila tak preto som sa pytal. Na zimu si sam netrufam a partaci zatial vzdy len take jednodnovky ktore koncime niekde v ubytovani. Takze dik za info ale asi to teraz na turu u mna nevyzera.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov