Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimný výstup na Veľký Peterklin

Diskusná téma K článku: Zimný výstup na Veľký Peterklin

Tradícia zimných výstupov na vrcholy Malých Karpát sa začala v roku 1998 výstupom na Vysokú. 15. 2. 2014 zorganizovali turisti z KT Via Danubia 17. ročník a pre stretnutie vybrali Veľký Peterklin (tiež Veľký Peterklín). Trasu si vyberá účastník sám a organizátori ho na vrchole čakajú medzi 12-tou a 13-tou hodinou. Oproti minulému roku, keď sme sa na vrchol 522 m vysokého Korenca prebojovávali metrovým snehom, panovalo teraz priam jarné počasie.

Knor

Wow, ta rozhladna je dobry adrenalin. Najma v takomto pocasi.
Videl som jedinu znacku - mas ju aj na fotke patniku na SV predvrchole Peterklinu, je na tom sirokom kmeni stromu. Je trochu kratka a hodne vysoka. Tie biele sipky lesnikov s turistikou nesuvisia.
Bobry si hradzu spravili. Zahatali maly potok na lavej strane cesty hlboko v doline. Likviduju tam stredne vysoke stromy.

Miroslav Svitek

Bez problémov možno áno,no nik tam pre vietor neliezol a ja sám nie som milovníkom podobných výstupov, tak preto som sa o tom nezmienil. Takže je to na každom, kto tam na kopec vylezie, či ponúkanú možnosť využije.Značku zo Sološnice sme nevideli, nakoľko je aj z textu jasné, že sme prišli od Rohožníka a pokračovali po zostupe na Bielu skalu.Pred týždňom sme šli od lomu pod V.P. napravo po lesnej ceste za závorou a tam tiež žiadne značky na stromoch nie sú.

Vladvlad

O kameňolome Vajanská som ešte nepočul, ale o kameňolome Vajarská áno hiking.sk/…/vajarska.html asi teda preklep.
Spomenutá mohla byť vtipná neoficiálna turistická značka zo Sološnice, ktorá na Peterklin vedie. Možno sa niekedy dočká oficiálnej podoby ale v normálnej trase.
Ďalej mi chýba krátka veta, že na stožiar sa dá bez problémov dostať a je z neho zaujímavý výhľad, ktorý inak Peterklin neposkytuje.
Poslednou vecou čo ma vždy v týchto končinách fascinovalo, je množstvo šípok rôznych farieb na stromoch. Vyznačujú chodníky. Či už okolo Peterklina alebo susednej Bučkovej, Jankovej, Zámku... Mnohé sú pravidelne obnovované.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov