Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Veľký bok v zime - plní sa veľký sen I.

Diskusná téma K článku: Veľký bok v zime - plní sa veľký sen I.

Opäť prišla zima. Na začiatku decembra čerpám posledné dni svojej tohoročnej dovolenky a určite ich chcem stráviť v horách. Lenže na záver roka si to žiada niečo veľké, žiadnu trápnu jedno- či dvojdňovku. Výber padá na Nízke Tatry. Predpoveď počasia je však typicky rozpačitá. Slnko má po prvom dni vystriedať sneženie, mráz a víchrica. Po intenzívnom štúdiu máp a sledovaní podmienok sa nakoniec rozhodujem pre 3,5 dňový pochod z Malužinej cez Veľký bok na Čertovicu. Okrem tretieho pokusu o výstup na moju obľúbenú horu si prejdem aj doteraz nepoznaný úsek nízkotatranského hrebeňa medzi Homôľkou a Beňuškou. Všetko je pripravené a v deň D vyrážam opäť vzdorovať živlom.

Ja?No!

Tak to máš pravdu, cez noc netreba plašiť zver.

Daulagiri

Heh Klyngac s tým stíhaním spojov mávam tiež občas problémy, no nestihol som len raz.

Klyngac

@Ja?No! : Smer PP. No to ano, za tri hodiny sa da prejst vela, ale po tme ma to moc nebavi. V taku pokrocilu jesen sa rychlo stmieva a uz dole Hodrusou sa okolie dalo rozoznavat len v odtienoch sivej a pri tom na vrchole este svietilo slnko. Trochu som to nedomyslel :-)

Ja?No!

@Klyngac, ktorým smerom si čakal vlak? bo za tri hodiny na bicykli sa dá precestovať hodný kus krajiny.

Klyngac

"Príliš sa mi nechce opustiť toto miesto, ale keď si sľúbim, že sa čoskoro vrátim, ide to ľahšie" - to poznam. Ked som tam bol koncom oktobra, tak som sa tam tolko dookola krutil a obzeral, az som nestihol vlak v Kr. Lehote. Trojhodinove cakanie na dalsi (posledny) som stravil vysedavanim v stanicnej krcme a vybiehanim kazdych 5 min von, ze ci je este bicykel na svojom mieste.

Daulagiri

No Haendel myslím že to je nespochybniteľná pravda :-(
Nickusha tak ti želám skoré naplnenie tej túžby, napriek všetkému sa to isto oplatí.
Stefan veru sny si treba plniť a snívať stále nové. Trošku ti závidím že máš tento kraj tak blízko. A k tej jednodňovke: samozrejme každý sme v tomto iný a aj také túry majú svoje čaro. Akurát ja mám momentálne obdobie keď potrebujem v horách prespávať aby som si ich dokonale vychutnal.
Dzakomoo aspoň že tie západy slnka nás nesklamú v akejkoľvek krajine :-)

Dzakomoo

krásne putovanie aj fotky. a vzhľadom na nižšie spomínaný negativizmus niektoré fotky radšej nekomentujem :)a radšej vyzdvihnem najmä tie pôsobivé "západovky".

Stefan.n

Vidím,že sa ti sny plnia,ale vždy k ich naplneniu im čosi ešte chýba a preto znova sa k nim vraciaš.Veľký bok je výzva.Článok ma chytil a v najbližších dňoch sa chystám vyraziť (tak ako už niekoľkokrát a vždy skončím na Homôľke) na trápnu jednodňovku pokiaľ ešte sneh nezmizne.
Nickusha:ak máš záujem môžme sa dohodnúť-napíš mi na môj mail.

Nickusha

jeeeeej, super clanok potesil, Velky bok aj mna laka uz dlho, prve preto, ze je to tak "od ruky". zoberte ma tam niekto:))))

Haendel

Viděl jsem v televizi pořad o Národním parku Nízké Tatry a v něm slovenští ochránci říkali, že vyrubání východní části Nízkých Tater je největší ekologická katastrofa na Slovensku za posledních sto let. Takhle to doslova říkali.

Daulagiri

Jusk11: ja som 7.12. končil na Čertovici tak viem si predstaviť aké to tam muselo byť s vetrom a snehom. Obdivujem Vás, lebo to bol dosť masaker. A je dobré že tie doliny sú také dlhé a odrádzajú ľudí, aspoň je tam ten pokoj a mágia. Snáď mu to dlho vydrží.

Jusk11

paradny clanok Martin a gratulujem ku splneniu sna... my sme s partiou boli na V.Boku tiez zaciatkom decembra, myslim ze 8.12., ale den-dva predtym nasnezilo, tak sme mali trosku viac snehu ako ty, inak hore dost fucalo, tak sme sa ani vela nezdrzali a isli sme hned do sedla pod Velkym bokom. Inak my sme zacinali zo Svarina a koncili sme v Maluzinej v motoreste Radovica :D a musim uznat, ze ako Svarinska, tak aj Maluzinska dolina su naozaj dlhocizne a prave to odradza vela ludi, ist na turu na Velky bok. Ale na druhej strane je vdaka tomu Velky bok tym magickym miestom.

Daulagiri

Radoslav dík, doteraz som ako Radovicu registroval iba ten motorest, tak som zas o čosi múdrejší. Tej ignorancií V. boku sa domácim vlastne ani nečudujem :-( A tiež som trochu ľutoval že som nevyrazil o nejaký deň skôr, ale bol som v práci.
PaliT na V. bok ma to tiež láka práve v tej zálahe snehu, takže niekedy nabudúce.
A som rád že článok opäť nesklamal.

PaliT

Zaujímavé čítanie aj fotky, išli sme časť tej trasy v lete (písal som o tom aj článok), tak mám pekné porovnanie.
Škoda, že bola taká zima-nezima, Veľký bok musí byť úžasný, keď sú záľahy snehu.
Závidím tie výhľady, my sme mali nízku oblačnosť.

Alexander

paráda ako vždy od daulagiriho, aj keď prečítal som zatiaľ len letkom, lebo momentálne nestíham. Ale určite na toto si čas nájdem :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov