Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Koliba na Ohništi

Jjano

Off topic:
Je to neuveriteľné, ale šatku opäť mám! Vďaka, Ďuro z BB :-)
On topic.

Vocal

ak sa tam niekto vyberiete pozrieť hoďte sem aj nejaké aktuálne fotky ... Dík

Wladick

Chatrč je pekne zastrčená, pre prvo hľadača podobných pokladov len malá rada. Od ráscestia na Ohnište smerom cca na "východ" je lúka, na ľavej strane pod lesom posed, na pravej pod lesom bystrým okom! viditeľný chodník_po ňom smer východ na koniec lúky, minúť pár stromov, ďalšia lúka na ktorej je.
Nabudúce tam zoberem PURPENU a vystriekam tie zákerné špáry ;) Have a lucide dreams friends!

Wladick

Som rád, že takto píšeš a som za každú ekologizáciu;), Mail som uviedol z dôvodu, aby si sa mal kde ozvať a nemáš FB, ak by si sa chcel pridať. (napíš sa dohodneme voľako:)

Palo.M

Spali sme tam včera. Tri "manželské" prične sú v dobrom stave, jedno miestečko aj s matracmi. Naozaj krásne miesto na prespanie. Len v tom pralese to vyzerá ako po akcii na toaletný papier...

Mirino

Bol som tam pred pár dňami. Kolibka v dobrom stave, ale podľa zápisov nocľažníkov predo mnou je problém so strechou. Je síce opravená, no preteká. Takže nejakú plachtu so sebou. A špagát na zavesenie batoha, pretože je tam nebezpečná šablozubá myš.

Jantaara

V lete bolo všetko ok. Nespali sme tam síce, ale boli sme dnu.

Luucia

Ahojte, máte niekto info o aktuálnom stave útulne teraz v zime?

Myshell

Ahoj Lucia a hocikto ďalší, boli sme tam tento víkend a koliba vyzerá stále rovnako ako tu na fotkách, aj strecha stále stojí, ale pred vetrom a zimou neochráni - prefukuje z každej strany. Ohnisko je tiež stále otvorené vnútri, takže, ako miestny pán skonštatoval, buď bude z teba cencúľ, alebo oštiepok (od dymu mi nasiaklo úplne všetko vrátane čaju v termoske).

Mirino

Predvčerom som nocoval v kolibe a musím povedať, že koliba už nevyzerá stále rovnako. Steny sú vyfugované machom, takže neprefukuje. Zmizli tie hnusné igelity a namiesto nich sú na stenách nové čisté sivé koberce alebo také čosi. A pribudlo aj okienko v štíte, takže viac svetla vnútri. Na ležoviskách sú karimatky. Nový rebrík na horné ležovisko. Koliba bola vzorne uprataná a aj nejaké drevo bolo pripravené. A pribudol vykosený chodník, ktorý vedie k latríne. Latrína je síce len žrď pribitá medzi dva smreky a pod ňou jama, ale aspoň nebude les okolo plný ... Problémom zostáva strecha. A ešte keby sa dala voda nejako priblížiť :) A aby som nezabudol, tak chodník k vode v Michalovskom sedle je vyčistený a odbočka zo značky pod smreky je zretelná.

Dalsen

...a 28.aug bola aj električka natiahnuta :)

PaliT

Prespal som tu z 13. na 14. októbra, koliba je v dobrom stave. Aj keď sú škáry zapchaté machom, predsa len si neviem predstaviť ju vykúriť, to by už musela byť riadna vatra. Na lúke riadne fučalo, prefukovalo aj vovnútri.

Našťastie som použil klince na trámoch, lebo v noci tu snoril legendárny šablozubý plch. Každopádne je toto prekrásne miesto, naisto som tu nebol naposledy.

Odbočku som hľadal vyššie, tak som zbytočne chodil trávou, až neskôr som zistil, že od smerovníka pod Ohnišťom treba zísť najprv nižšie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov