Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jablonica – Brezová p. Bradlom – D. Voda

Diskusná téma K článku: Jablonica – Brezová p. Bradlom – D. Voda

Cez víkend ma čaká návšteva obce Dobrá Voda, a tak v predstihu rozmýšľam, akou turistickou trasou by som sa do nej dostal. Možností je niekoľko. Konečné rozhodnutie o trase padne až v sobotné ráno v Trnave. Kupujem si lístok na vlak, cieľom je obec Jablonica. Odtiaľ povedú moje kroky v ústrety Dobrej Vode. A ešte netuším, že pôjdem celkom netradične.

PaliT

Zaujímavé, netradičné, pohodové :)
Pripomenulo mi to dávnu túru po nedokončenej železnici z Plav. Mikuláša smerom na Jablonicu.

PJano

Typ na podnikanie na podobných "zabudnutých" koľajiskách: Vyrobiť si "cyklodrezinu", napríklad dva bicykle so špeciálnymi kolesami navzájom spriahnuté jednoduchou rozoberateľnou rúrkovou konštrukciou, príp. tandem s pomocným stabilizačným kolesom na skápacom /demontovateľnom ramene. Samozrejmou súčasťou by mesel byť súhlas správcu / používateľa trate a vylúčenie akéhokoľvek situácií, ktoré by ohrozovali bezpečnosť.

Vladvlad

Pavol: onedlho sa dočkáme toho, že aj spomínaný úsek Jablonica-Brezová bude len spomienka. Je to len otázka času.
Ale opisovaná trasa bola zaujímavá, som rád, že som si ju prešiel.

Sona

Vyzera to super. Uz druhy clanok z okolia Dobrej vody, ktory ma velmi navnadil na skore zaradenie lokality do turistickeho programu. Zatial som bola len na D. hrade a v PR Slopy po cervenej znacke. Ten akoby hrebenovkovy chodnik s borievkami "chodnikom k cervenej znacke" je kde presne? Mozes dat suradnice? Vdaka.

Vladvlad

Soňa: som rád, že článok zaujal.
Chodník je viditeľný aj na priloženej trase, presné súradnice tu mapy.hiking.sk/?x=17.5263… Jednoducho povedané, z Brezovej sa ide po modrej značke. Neďaleko stanice a ihriska, hneď na začiatku lesa sa pokračuje mimo značky priamo hore vychodeným chodníkom a príde sa tam.

Kryptajuliett

Bicyklom by to neslo po tych prazcoch?V zahranici je trend prebudovavat taketo zabudnute zeleznice na cyklocesty.Este k tym drezinam:z piestan do vrboveho je tiez taka zabudnuta trat,byvaju tam kuriozne preteky prave na manualne pohananych drezinach,to by mohlo byt celkom zaujimave sa na takom niecom povozit.

Miroro

nadhera, to musela byt krasna prechadzka. doporucujem na Dobru Vodu bikom a odtial na Katarinku, to je pecka.

Pafi

Ahoj, článok je parádny,vďaka za tip, určite sa ta zastavím, keď budem brať sä údolím Dobrovodským :o), čo plánujam tak do mesiaca

Vladvlad

Vďaka, som rád, že sa článok páčil.

kryptajuliett: to hádam nie, koľaje nech tam len pekne zostanú. A možno v roku 2345 sa vybuduje aj spomínaná trať na Myjavu. Podľa najnovších tajných plánov slovenských železníc, tadiaľ totiž bude jazdiť Train Grande Vitesse :)))

miroro: samozrejme, okolie je vhodné na cyklistiku, množstvo lesných a asfaltových ciest ponúka nespočetné množstvo kombinácii rôznych trás. Nudiť sa tu nedá.

Pavel: tak nech sa ti tu páči. Na trase v tejto oblasti sa dajú navštíviť aj v minulom článku spomínané zaujímavosti dobrovodského chotára hiking.sk/…/tulacka_dobrovods…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum