Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Moravský Svätý Ján - Devínska Nová Ves

Diskusná téma K článku: Moravský Svätý Ján - Devínska Nová Ves

Záhorie je pre Bratislavčanov spojené skôr s borovicovými lesmi a hubami, ako s turistikou. Ešte sa tak naň vyberú cyklisti a rybári. Jedni k Morave a k nespočetnému množstvu slepých ramien a jazier, druhí po Moravskej cyklistickej ceste. Ja som už absolvoval Hasprunskú päťdesiatku v borovicových lesoch okolo Studienky a povodí riečky Rudava a zber húb vo Vojenských lesoch. Túžba obísť Slovensko po jeho hraniciach ma priviedla na hrádzu okolo Moravy a do jej nivy.

Tulak Kubo

Ahoj Miro,
Napisal si to velmi, pekne a tvoj prispevok ma nesmierne potesil. Kraj ktorym si siel je mojim srdcovym a najoblubenejsim na Slovensku iked uz 20 rokov zijem v Bratislave.
Tie miesta , ktore si tam opisoval doverne poznam a preto ma sposob akym si o nich pisal o to viac potesil ... :)
Paci sa mi aj to ze si tu cestu siel peso, a ze si ,i tym dal do hlavy chorobaka, ze sa da turistika robit aj na rovine. :)
Mavaj sa krásne a zelam ti este mnoho krasnych vyletov a potom tu o nich urcite napis...
P.S. Niekedy ked sa budes chystat este niekam tak daj urcite vediet, tiez mam tulave topanky a priroda je mojim domovom a rad by som sa pridal.

s pozdravom

Pafi

Článok ma ozaj potešil, prekrásna krajinka a aj kúsok života. Na Piesočnej boli najskôr koniarne a potom na nejaký čas aj 1. pohraničná rota Bratislavskej brigády. Týmto zdravím kpt. Tótha, avšak tento nás asi nečíta. To som odbočil, teším sa na pokračovanie, vrelo doporučujem všetkým.
P.S. Toľko zveri(najmä srny a diviaky), ako tade, som zatiaľ nikde nestretol (80-te roky). Bolo zaujímavé, čo taký diviak dokáže urobiť so signálnou stenou, no rota sa nevyspala.

Tono

Ahoj Miro. Aj ja som si presiel cast Tebou opisanej tury. A to usek Devin - hrad, po Zahorsku Ves. Ozaj velmi zaujimava krajina, zaujimava turistika, taka netradicna po rovine a vode. V case, ked som turu absolvoval, nebolo az tak vela vody, len v oblasti Devinskeho jazera boli "mensie mlacky". Trasa je pohodva o com svedci aj fakt, ze som ju absolvoval 20 dni po operacii zlcnika :o)
Po trase je niekolko lokalit zaniknutych straznych hradkov. Hadam najznamejsi je v SZ casti Devinskej Novej Vsi. A v Gajaroch na Posadke (Bratrici). Viacere zanikli v 13. stor., pocas vojny medzi Ceskym kralom Premyslom Otakarom II a Uhorskom. Takze stopy po nich su minimalne a niektore doslova "odplavila" uz aj rieka Morava. Vrelo trasu vsetkym odporucam.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov