Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Najvyšší

Diskusná téma K fotke: Najvyšší

Pohľad na kríž medzi obcami Rybky, Smrdáky, Oreské a Rohov kúsok od Senice. Bol postavený v roku 2000, má tak podtitul miléniový alebo jubilejný. Ľahko dostupný, pár metrov od hlavnej cesty. Pri výške 27m a rozpätí 9m, je najväčší na Slovensku. Na fotke zároveň vidieť jednoduchú krížovú cestu. Dnes neboli ďaleké výhľady, skôr opačne. Ale jasná obloha a príjemné teploty padli vhod. Dnešná menej tradičná trasa http://mapy.hiking.sk/?trasa=tiFWj začala doma, pokračovala sem a rovnako ako pred týždňom, skončila v Kútoch. Navštívil som známe miesta a aj pár nových úsekov. Osobne ma zaujala trasa Gbely-Kúty, ideálna na vyznačenie ako cyklotrasa.

Vladvlad

Príjemné miesto, píšem si ho na zoznam kam ísť po tme za vhodných mesačných nocí :)
kleine: na Zámčisku (vrchol-hradisko) som bol presne o 15:00. V lese, po ceste od tohto kríža, som stretol aj jedného cyklistu.
V mojom prípade do Kútov už len dole kopcom.

kryptajuliett: zaujímavé spomienky :)

Martin: na základe tvojej fotky som sa o tomto mieste kedysi dozvedel.

Kleine

Ako pozerám, tak včera sme mali rovnakú trasu (len v opačnom smere) na úseku Zámčisko nad Unínom - Kúty. Ja som bol na Zámčisku okolo 14:15. Počasie vyšlo, až na ten opar.

Kryptajuliett

Tiez som raz tadial okolo prechadzal nahodou ked som slapal z Vranova nad Dyji domov. Mal som tam krizu, nemal som uz co jest, musel som zosadnut a chvilu tam nic nerobit.Len som pozeral na ten kriz, tak ho vzdy spoznam ked je niekde na fotografii. Esteze to bol kusok do Senice a navyse dolu kopcom

Martin Slamka

ja som tiež nevedel že tam niečo takéto stojí ale ked som to zbadal z daleka tak hned zvedavosť zvítazila a išiel som k nemu aj ked by to bola obchádzka :)

Tidoj

Celý svet je zložený z náhod a pritom každá náhoda má v sebe aj kus osudovosti. (Moje turistické výlety sú od začiatku (od prebudenia sa) až do konca (po otváranie dverí na byte) jedna dlhá súvislá náhoda...;-)

Vladvlad

Tibor: no povedz... :)
Sem som nemal naplánové ísť, popravde som ani nevedel kde presne kríž stojí. Ale keďže moja trasa viedla okolo, kríž sa nedal prehliadnuť. Tiež náhoda.

Tidoj

Kokso, neuveríš! Dnes ráno som sa doklikal k fotografii M. Slamku z tohto miesta a čítal som tvoj komentár, že by si sa sem vybral...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky