Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Kameňolom.

Diskusná téma K fotke: Kameňolom.

Toto je ten menší z bývalých (chválabohu) kameňolomov na ceste do Marianky. Teda na ceste z lesa do Marianky. Teda myslím na ceste z Rače a Sv. Jura cez les do Marianky. Cesta to bola vždy významná. Pre všetkých cestujúcich, ale najmä pre kresťanských pútnikov. Preto sú na oboch trasách samé kríže. (Zrejme aj Svätý vrch a Pánova lúka s tým súvisia, neviem, kedy dostali svoje meno.) Sem do okolia chodí veľa rôznych ľudí a preto je dole pri jazierku dosť veľa odpadkov. Takto zhora to vyzerá trochu „prírodnejšie“. Tento lom, ani jazierko, tu ešte nemajú fotografiu a ja som sa snažil dostať všetko nejako do jedného záberu. Aj ten západ slnka, aj výhľad, stenu... a vyhnúť sa protisvetlu. Pobehal som si hore-dolu po celom okraji, fotil som všetko možné, ale to, čo som chcel, mi nevyšlo. Tak aspoň tento pohľad, smerom na Malinský vrch (asi).

Brigita

tibko, nabudúce sa poisti, keď ťa raz budú zvážať vrtuľníkom:-)

Tidoj

No, priznám sa, že ja až taký odvážny nie som, zvyknem sa radšej báť ako riskovať. Tu to bolo síce tak na hrane ale v podstate bezpečné. Až kým som sa nezošuchol na prachu a kamienkoch nižšie, na miesto, kam som už nechcel. Ale zistil som, že tam je lepší výhľad, chcelo to len natiahnuť jednu nohu nabok a "uzemniť" trčiace konáre opodiaľ. No neriskli by ste to, keby ste tam už boli? Tak som natiahol a uzemnil. Vtedy sa mi začala šmýkať tá druhá noha aj celý ja a už to bezpečné nebolo.
Zdola to podľa mňa vyzeralo viac hlúpo ako nebezpečne. Bál som sa, aby niekto nezavolal záchranárov (uviaznutému samovrahovi na skale) a ja si ju budem musieť potom zacvakať.

Brigita

škoda, že niekto neodfotil teba pri tom akrobatickom kúsku, no oceňujem tvoju odvahu!!!:-)

Meky

:) veru kvôli zaujímavému záberu človek niekedy aj zariskovať musí.Dôležité však je,aby všetko dobre dopadlo-tak ako v Tvojom prípade.

Tidoj

Táto fotografia vznikala ako panoráma na takom istom svahu, ako je na fotografii, oproti nad jazierkom. Tá časť mimo slnečného svetla. Bola to sranda. Svah je takmer stena, vlastne som ležal a jednou nohou som držal pri zemi nejaké konáre, ktoré zavadzali vo výhľade. Druhou nohou som sa snažil zapierať o zem, ale pomaly sa mi šmýkala a púšťal som dole spŕšku hliny a kamenia. Jednou rukou, úplne ako orangutan, som sa vykrútený pridŕžal kra za mnou, lebo inak by som letel dolu, keďže noha odchádzala. No a druhou rukou som sa to snažil nacvakať, rýchlo a ostro, ako Ole Einar, lebo aj ten záchytný krík nejako poľavoval. (To druhé sa mi nepodarilo, nafotil som to rýchlo, ale keby som miesto fotenia strieľal, na pevnú ruku by som sa spoľahnúť nemohol.)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Takže sa rekonštruuje aj tento, ako to tu teda funguje.? Otvorený je tým pádom len cez víkendy ako väčšina, ktoré sú opravované?

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok