Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Lesmi Vtáčnika

Diskusná téma K fotke: Lesmi Vtáčnika

Pohľad zo žltej značky Rúbaný vrch-Ostrý Grúň. Nasledovalo strmšie klesanie k asfaltke do Klenovej doliny. Dnešný výjazd začal v Zemianskych Kostoľanoch a namiesto v Prievidzi som skončil v Leopoldove :) Lesná cesta na hrebeň Vtáčnika z Bystričianskej doliny bola v poriadku, zjazdná, ale tesne pred prekonaním 1000m hranice sa začalo objavovať niečo čo som dávno nevidel. Sneh. Hlavne v tienistých severne orientovaných lokalitách, niekde bol úplne tuhý-zmrznutý. Nechcel som riskovať zbytočné tlačenie ďalej po hrebeni na vrchol, takže som zišiel dole a po asfaltkách a cestách som pokračoval http://mapy.hiking.sk/?trasa=JqF3c mne neznámym ale napriek tomu zaujímavým krajom. Príjemný jarný deň.

Vladvlad

Tak to hej :) Plán bol si pekne vkľude prejsť hrebeňom cez Vtáčnik a skončiť v Prievidzi, ale ako píšem aj v popise prekvapil ma sneh. Možno by sa veľká časť trasy dala bez problémov prejsť, lenže nechcel som riskovať, takže ešte šťastie, že som si deň predtým doma prezeral mapu, čo je na okolí a kam by som sa vedel dostať.
Bol som kúsok od Inovca aj Veľkého Tríbeča a ja sa trepem do Leopoldova :)
Ale chcel som si prejsť tieto končiny okolo Zlatých Moraviec, po cestách, nech ich trochu spoznám. Príjemný bol aj úsek popod Žibricu. Pekné prepojenie z jednej strany na druhú.

Kryptajuliett

To je dost velky rozdiel - Prievidza a Lepopoldov, takmer uplne opacnym smerom :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma

Komentár

Janabilesova k fotke: Zvonička Maťo, ďakujem. Pekne na ňu zrána svietilo slnko. Pod zvoničkou sme chodníčkom pomedzi chalúpky prešli ku lúkam v časti Grúne a pokračovali ku výhliadke s krížom …

+ 1 ďalší príspevok