Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chata Zámok pod hradom Muráň

Diskusná téma K článku: Chata Zámok pod hradom Muráň

V rozsiahlych oblastiach Slovenského rudohoria nie je veľa chát, ktoré umožňujú nocovanie pri túrach. Jednu z nich nájdeme v nepochybne krásnom a divokom kraji Muránskej planiny. Keďže sa o nej nedá hovoriť ako o plnohodnotnej turistickej chate, pokúsim sa zhodnotiť situáciu a dať zopár rád, aby ste odtiaľto neodchádzali sklamaní.

Boro

Tóno,človeče,ty máš z pekla šťastie. Ja som tam bol štyri razy a ani raz nebolo otvorené.

Tono

Boro a bol si dopredu ohlaseny? Ak nie a nikto nebol na chate ubytovany, tak sa ani necuduj. Zial, chata funguje tak ako pisem v clanku. Na druhu stranu je ale pozitivne, ze staci zavolat poldna dopredu a chatar ta pride ubytovat.

Rujir

Toto mi pride ako velmi podivny sposob podnikania. Divim, ze sa im to vobec vyplaca. Skoda... Mat istotu prijemnej chaty v Slovenskom rudohori by bolo super. Sucasny system vsak asi vacsine turistov vyhovovat nebude.

Tono

Rujir, aj ja by som prijal iny system fungovanie chaty. Na velmi podobnom principe vsak v okoli funguje viacero tur. chat. (chata Rita, chata Trstie).

Sukino

Moze sa to zdat cudne, ale je problem v dnesnej dobe, ked ma takmer kazdy mobil a dane uzemie ma signal, tam zavolat o poldna dopredu?

Tono

Sukino, ja si tiez nemyslim, ze je to problem.

Hromada Milan

informácie o chate sú dostatočné, nakoľko ide o súkromnú chatu v zmysle zákona 543/2002 má majiteľ chaty voľný vstup a prístup na chatu motorovým vozidlom + 4x Povolenie vstupu na chatu pod hradom Muráň, ktoré vydáva Obvodný Lesný úrad ( Revúca ) a platí pre ubytovaných hostí na chate - Správa NP Muránska planina takéto povolenie nevydáva. Jednorázové povolenie na Vstup motorovým vozidlom na Muránsku planinu vydáva v odvôvodnených prípadoch LS Muráň, v pôsobnosti ktorej patrí územie Muránskej planiny a je evidované. V sezóne júl-september vydáva povolenie prístupu na Veľkú lúku INFO Muráň max pre 2 autobusy/deň a príslušný poplatok.
Aj keď na chate je čo vylepšovať, želám jej mnoho zdaru a aby si zachovala svoj charakter aj naďalej.
Na bývalý senník zastrešený ale bez bočných stien treba zabudnúť, Návštevný poriadok NP Muránska planina obsahuje voľné táborenie na Pieskoch lokalita Veľká lúka s možnosťou stanovania, kde je na tento účel určené miesto aj s ohniskom - nie je žiadúce uvoľnovať ďalšie miesta na táborenie v danej lokalite.

Bob

Potvrzuji, dvakrát jsem tam zavítal a vždy jsem byl mile překvapen. S majitelem jsme popovídali i něco popili.

Sano.a

Musim potvrdit, chata je na super mieste a s partiou sme tam boli viackrat ubytovani.
Naposledy (a to myslim naozaj doslova ze naposledy) sme vsak boli nemilo prekvapeni, ked od nas chatar pytal lyzicky, ktore sme nezobrali. Nakoniec to skoncilo akymsi obvinenim z kradeze a doplatenim za nieco co sme nezobrali (asi 100korun). Neprijemny zazitok.
A tak by som chcel upriamit pozornost aj na moznost ubytovania v nedalekej chatovej oblasti nad Muranskou Hutou, kde poblizku urcite potesi bazen s vyhladom na Stolicu. Co sa tyka cien, vychadza to rovnako, komfort a pristup na vyssej urovni.

Sano.a

ano je to prednahora.sk$ret - turisticke ubytovanie v okaloch - pri 3-4 osobach na bunku to vyjde cenovo rovnako.
Samozrejme chatu Zamok tym nechcem uplne odsudit - chata ako taka je na peknom mieste hned pod hradom Muran, co dodava skvelu atmosferu. Bol som tam 3-krat z toho poslednykrat som mal neprijemny zazitok...

Funttomas

Cez víkend sme prespali na Chate Zámok. Z interiéru chaty a hlavne krásnej kachlovej pece v izbe sála atmosféra starej horárne. V sobotu sme prešli krížom cez Muránsku planinu a na poobede sme si objednali dovoz neskorého obeda resp. večere z reštaurácie ako je uvedené v ponuke chaty. Jedlo bolo chutné s veľkou zeleninou oblohou a primeraná cena. Odporúčam každému hosťovi využiť dovoz jedla. Je to rýchle, pohodlné a cenovo výhodné. A nemusíte navyše niesť celý deň stravu. V nedeľu sme pokračovali prechodom Stolických vrchov cez Stolicu do Telgártu. Veranda bola otvorená a prespali v nej dvaja turisti. Prekvapil nás odchod obsluhy bufetu na noc do Muráňa. Preto sme si nemohli posedieť v bufete, ale len na verande prípadne inde (ohnisko, terasa, kuchynka, izba). Partia z vedľajšej izby tam zrejme nebola prvý raz, tak boli dobre zásobení tekutými produktami :-).

Dady

ahojte, neboli ste niekto v poslednych dnoch na chate Zamok ? potreboval by som vediet, ci stale plati, ze veranda byva otvorena :-D

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov