Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chata Zámok pod hradom Muráň

Van Muranny

Nuz, tazko sa mi to pise, lebo som velky fanusik Muranskej planiny, napisem to vsak napriek tomu: prave sme dosli nas 9. prechod Muranskej. No clovek, ktory sa nam pod hradom postavil do cesty bez pozdravu a usmevu, s nevrazivym a opitym pohladom, uz len tazko nadviaze na chatara, ktory na Chate Zamok chatarcil kedysi. Vybrechol na nas otazku, ci chceme spat na hrade, ze v tom pripade sa mame otocit "smer cesta spät". Myslim ze takyto pristup na styroch chlapov, od 30 - 40 rokov starych, vyvola skor usmevy a ironiu. Samozrejme, ze ziadna „cesta spät” sa nekonala. Zaprial som mu pekny den a upozornil som ho, ze sa ani nepozdravil. Nieco za nami este vykrikoval, my sme vsak pokracovali dalej. Pohostinnost „na urovni”...! Pohlad z hradu vsak stoji za to, aby clovek obisiel prepiteho chudaka.

Adushka

Ano, tento vikend sa premlelo chatou vela ludi, aj my sme sli okolo, mali sme geokesersky event (cca 50 ludi) a cestou sme stretli turisticky oddiel z Partizanskeho plus ini bezni turisti, takze sa nedivim, ak na chate dosli zasoby. Cast nasich na chate spala, nestazovali sa, nam sa pivko este uslo, vsetko bez problemov, dokonca par ludi si stihlo dat aj jeleni gulas, ktory bol vraj tiez vyborny. Takze tazko sudit..

Roman2013

boli sme tam tento vikend, mali ocividne velky necakany naval ludi, lebo pivo uz nemali. Cestou hore nam isla oproti velkaaa organizovana skupina turistov, takze chapem ze mohli majitelia chaty zostat zaskoceni co sa tyka zasob.A skoda ze tam necapuju, ale vsetko je v PET flaskach, plechovkach ... vytvoria teda pekne kopy odpadu.

Mozem ale potvrdit predchadzajuce 2 prispevky.

Nemali sme sice ziadny priamy konflikt, ale tak vrazedny pohlad co chatar hodil, ked vysiel z chaty a pri stole mu v ceste stal pes na voditku ktory bol s nami, som teda este snad nevidel. Psa sme si odtiahli, ale bol to ten pohlad ze rata v duchu do troch a ide spustit sprsku nadavok aby sme s tym psom isli do ****. Jednoznacne to vystihuje veta \"Ak ho to nebaví, nech to nerobí\".

Myšiak

Ak sa dá, tak sa tejto chate vyhnite. Ten človek, čo tam akože obsluhoval, bol arogantný a nepríjemný. Ak ho to nebaví, nech to nerobí. Na otázku či ajú niečo na jedenie, som dostal protiotázku či som chodil do školy a viem čítať, vraj je to von napísané. Tak som si vypýtal kapustovú polievku (napísanú) ale nejakým zázrakom došla. Podobne sa správal aj k skupinke českých turistov, ktorí prišli po nás a jedlo mu vrátili. Bol k nim sprostý a škoda reči....

Bosanoha

Neviem či tam funguje ešte ten istý chatár (boli sme tam vlani vlete), ale nikdy viac. Tak nepríjemného človeka som už dávno nestretol - a to je veľká škoda, lebo miesto je ozaj super. Na Muráň sa chystám znovu ale nocľahu v chate sa vyhnem.

Mato

28.04.2012 sme prespali na chate, boli sme 8 clenna skupina, ktora bola vopred ohlasena, takze bola aj vecera a ranajky, bufet fungoval cca. do 22.00. Z nasej strany vysoka spokojnost.

Tono

Lukasj - v lete ano, ale nie v zime :)

Lukášj

V núdzovej miestnosti (verande) vo vlastnom spacáku sme mali prakticky to isté a zadarmo...

Mivym

Na to že tu nieje elektrina,bufet od 19:00 hod.zavretý,bez vody a toaliet neviem kde, je 10€ na hlavu a noc zbojníčina!

Katkariinka

Minuly vikend sme prespali na chate. Cena bola 30€ za celu izbu - su tam 4 postele a 4 pristelky. Vyborne sme sa vyspali pod perinami s oblieckami. Na chate nie je elektrina ani voda, k dispozicii je latrina. Vecera aj ranajky boli vyborne.
web ani email uvedeny v clanku nie su aktualne, ja som pisala mail na: chata.zamok@orangemail.sk

Jonathan.sk

Veranda je otvorená, v prípade núdze tam prespí aj 10 ľudí.
Chatár je chlap so srdcom.

Dady

ahojte, neboli ste niekto v poslednych dnoch na chate Zamok ? potreboval by som vediet, ci stale plati, ze veranda byva otvorena :-D

Funttomas

Cez víkend sme prespali na Chate Zámok. Z interiéru chaty a hlavne krásnej kachlovej pece v izbe sála atmosféra starej horárne. V sobotu sme prešli krížom cez Muránsku planinu a na poobede sme si objednali dovoz neskorého obeda resp. večere z reštaurácie ako je uvedené v ponuke chaty. Jedlo bolo chutné s veľkou zeleninou oblohou a primeraná cena. Odporúčam každému hosťovi využiť dovoz jedla. Je to rýchle, pohodlné a cenovo výhodné. A nemusíte navyše niesť celý deň stravu. V nedeľu sme pokračovali prechodom Stolických vrchov cez Stolicu do Telgártu. Veranda bola otvorená a prespali v nej dvaja turisti. Prekvapil nás odchod obsluhy bufetu na noc do Muráňa. Preto sme si nemohli posedieť v bufete, ale len na verande prípadne inde (ohnisko, terasa, kuchynka, izba). Partia z vedľajšej izby tam zrejme nebola prvý raz, tak boli dobre zásobení tekutými produktami :-).

Sano.a

ano je to prednahora.sk$ret - turisticke ubytovanie v okaloch - pri 3-4 osobach na bunku to vyjde cenovo rovnako.
Samozrejme chatu Zamok tym nechcem uplne odsudit - chata ako taka je na peknom mieste hned pod hradom Muran, co dodava skvelu atmosferu. Bol som tam 3-krat z toho poslednykrat som mal neprijemny zazitok...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma